Atletik

Atletik er en alsidig idræt, det er for alle der har lyst til at løbe, kaste og springe uanset niveau. I RIF Atletik er der plads til alle. Piger og drenge træner sammen på Kongevejens Stadion.

Ungdoms atletik er for alle mellem 6-18 år, som har lyst til at prøve kræfter med atletik.
Der vil være mulighed for at deltage i nogle stævner, men det er intet krav.
Træningstider: tirsdag og torsdag kl. 17.00 – 18.00

Idrætsmærke i atletik er for 18 – 100 årige.
Idrætsmærket består af kast, løb og spring. Kravene tilpasses ens alder, så alle kan være med. Desuden er der en udholdenhedsprøve og en formprøve. Efter træning er der mulighed for social samvær. Mere information følger i efteråret.
Træningstid: Onsdag kl. 19.00-20.00

Senior atletik er for 19 år og opefter.
Der er en gruppe som træner en gang ugentligt, pt. primært kast, men alle er selvfølgelig velkomne uanset om de er mest til løb, spring eller kast.
Træningstid: Varierende

   

Udstyr & træningstøj

Udstyr 

Det vigtigste udstyr er til atletik er gode løbesko, der passer godt og giver god støtte til foden. Når nye atleter er kommet godt i gang med træningen og har været til de første stævner, kan det være en fordel at anskaffe sig et par pigsko. Begynderen skal vælge en allround pigsko, special-pigsko til de forskellige øvelser er først aktuel efter flere års træning. Det er svært at finde pigsko i butikker, men Torben Elmertoft har et stort udvalg. Se pigsko her.

 

Træningstøj

Til træningen udendørs skal man være påklædt efter vejret, gerne tøj i flere lag, så man kan tage et lag af efter opvarmningen og stadig være godt klædt på. Det er vigtig at holde muskler, knæ og andre led varme, så skader kan undgås. Der vil opstå pauser i træningen, hvor man ikke må stå og blive kold.