Klubhus søger gode idéer og nyt liv

Originalitet og autenticitet er synonymer for charmerende miljø, og lige præcis det lever klubhuset ved Green Arena op til.

Med en moderne tilbygning ved sin side, og fine loungefaciliteter på førstesalen, gør klubhuset det, et klubhus skal gøre.

Murstensvæggene inde i klubhuset gemmer på fantastiske historier igennem mange år, talrige venskaber er skabt for både store og små i lokalerne, men tiderne skifter, også i Ringkøbing IF, så klubhusets sociale liv fra gamle dage er udskiftet med noget andet.

- Som du kan se, vil det heller ikke gøre noget, hvis det hele blev frisket lidt op, siger Jesper Jensen, da vi står midt i cafeteriet.

Næstformanden i Ringkøbing IF er på vegne af klubben beriget af at have en stor gruppe frivillige i ryggen, og det har stor betydning for både ham og klubben, understreger han.

- Det er altafgørende. Uden de frivillige kunne vi næppe holde et aktivitetsniveau på niveau med det, vi kører med i Ringkøbing IF i dag, og de frivillige skal for eksempel have æren for, at et så gammelt klubhus alligevel præsenterer sig så pænt både ude og inde, siger Jesper Jensen, mens snakken glider over i et klubhus anno 2020 – for hvad skal det egentlig kunne?

- Det er jo ikke som i gamle dage, hvor klubbens spillere hang ud efter træning og kampe – jeg har i hvert fald tabt mange penge i kortspil i disse lokaler, siger næstformanden grinende og slår ud med armene.

- Uanset hvad vil det være fint at give lokalerne et løft indenfor, og vi er meget åbne for idéer til, hvad der skal ske. Vi er ligeledes interesseret i mennesker, som kan og vil bruge lidt fritid på at føre de gode idéer ud i livet, så hvis der findes kreative mennesker, som vil bidrage, er vi meget interesserede, siger Jesper Jensen.

Han nævner Tirsdagsholdet, som er en stor gruppe af mennesker, som hver tirsdag mødes og holder alt i og omkring klubhuset på et højt niveau, så det tager flot imod, når brugere og gæster kommer til Green Arena.

Tanterne, som hjælper i loungen til kampene, er et andet eksempel på den fine opbakning, Ringkøbing IF nyder i lokalområdet.

- Vi kan altid bruge flere frivillige, selv om vi er mange, for det gør det hele noget lettere, når der er flere hænder at dele de mange opgaver ud på, siger Jesper Jensen.

Han slår fast, at selv en times frivilligt arbejde om ugen, gør stor gavn i en klub som Ringkøbing IF, og han håber, at det igen bliver muligt at skabe liv og stor aktivitet i og omkring klubhuset.

- Vi har en lounge på førstesal, som bliver brugt én gang hver 14. dag, garneret med lidt mødeaktivitet, men måske kan der skabes nye aktiviteter, som giver endnu mere liv til et hus, som igennem mange år har bevist sine evner til at samle mennesker og skabe glæde, sammenhold og livslange venskaber.

Jesper Jensen erkender, at fine rammer ikke gør det alene, men det kan kun være befordrende for eventuelle nye tiltag, at lokaliteterne er indbydende og tidssvarende, som næstformanden siger.

Et besøg hos frisøren eller indkøb af nyt tøj er eksempler på, hvad mennesker gør, når de trænger til noget nyt og en genopfriskning.

Sådan kan klubhuse også have det, og Jesper Jensen står gerne i spidsen for at imødekomme ønskerne.

- På bestyrelsesniveau og i de forskellige udvalg arbejder vi vedvarende med udvikling af klubben, og kun på den måde sikrer vi de bedste forhold for vores spillere, trænere, ledere og gæster. Til det arbejde kan vi også sagtens bruge flere frivillige kræfter, og man skal tænke på, at arbejdet har et ædelt sigte – nemlig at skabe de perfekte rammer for de talrige, gode oplevelser i Ringkøbing IF, understreger næstformanden.

Hvis du har idéer til indretning, indhold eller andet, som løfter klubhuset, er du meget velkommen til at kontakte Jesper Jensen på 4jesper@gmail.com, og det er præcis samme adresse, hvis du har mulighed for og overskud til at bruge lidt frivillige timer på at løfte Ringkøbing IF og klubbens rammer yderligere via praktisk arbejde.

Det er det, vi kalder vestjysk fællesskab.