Imponerende 2018 for U13/U14

AaB, Silkeborg IF, Randers Freja, FC Midtjylland, Horsens fS, Vejle Boldklub, FK Viborg og Ringkøbing IF. 

I de sidste to halvsæsoner har et ungdomshold fra Ringkøbing IF været en del af det fineste selskab i Danmark, hvor man i foråret spillede i U13 Liga 1 og i efteråret spillede U14 Liga 1. 

I foråret endte man på en flot tredjeplads ud af otte hold, og her var det kun FC Midtjylland og Horsens fS, der endte foran Ringkøbing IF, og det betød, at man endnu engang skulle spille mod sværvægterne i dansk fodbold på U14 niveau. 

Og det har man gjort på fremragende vis, da man blev nummer fem ud af otte hold, og dermed står den også på Liga 1, når kalenderen siger 2019, og det efterlader en stolt cheftræner.

”Silkeborg IF ender med at rykke ned. Vi ender foran FK Viborg, der hiver spillere fra Viborg FF og Viborg Søndermarken, så det er altså store hold, vi ender foran. Randers Freja, der ender som nummer tre, har vi spillet uafgjort med, og så tabte vi knebent 2-3 til FC Midtjylland, der har fire af vores tidligere spillere,” siger træneren for U14, Ole Jensen. 

Han overtog holdet i januar, og han sender et stort cadeau videre til de tidligere trænere, der har bygget holdet op, til det de er i dag. 

” Vi har fået en fra Struer og en fra Skjern, hvilket betyder, at vi nu er oppe på 17 spillere, og 11 af dem kommer altså udefra, og de sidste seks er fra Ringkøbing. I forhold til folk udefra er det altså uhørt med så mange, men det viser, at folk rigtig godt kan lide at være herude, og det skal Lasse Kirchhecker, Danny ’Buller’ Kristensen og Bjarne Bro Sand have stort cadeau for, for det er dem, der har fået spillere fra lokalområdet herud,” fortæller Ole Jensen om sin trup, der tæller en fra Thorsminde, to fra Ulfborg, en fra Spjald, en fra Vorgod/Barde, en fra Holmsland, en fra Videbæk, en fra Aulum, en fra Ørnhøj krydret med lidt folk fra Ringkøbing og de nye fra Struer og Skjern.

Og de spillere har som sagt leveret fremragende præstationer, og det er faktisk selvom, der har været en masse modgang, for holdet har været plaget af skader.

”Vi har haft utrolig mange skader. Vi har haft en trup på 15 mand, og vi har haft 3-4 skader hele tiden. Så vi er taget til mange kampe med 12 mand, hvor nummer 13 og 14 måske har kunne spillet 20 minutter, hvis vi var heldige, så vi har været lidt på røven. Havde du spurgt mig for en måned siden, så havde jeg troet, vi rykkede ned, for det var godt nok op ad bakke med de mange skader,” forklarer Ole Jensen, der dog besidder en rigtig stærk trup, når alle er skadesfri, og han er meget glad for, at hele truppen er på næsten samme niveau.  

”Det der er fedt her, er, at det er meget lige spillere. Jeg starter aldrig med de samme ude. Det er forskelligt fra kamp til kamp, og alle får en halvleg hver som minimum. Det er fedt at kunne skifte tre mand ud i pausen, og så stadig køre på, fordi spillerne er så jævnbyrdige. Det er godt ved den her trup,” lyder det fra træneren. 

Med en så god sæson in mente har der også været flere højdepunkter, og da vi beder Ole Jensen om at vælge en kamp, så ender han alligevel med at tage et par stykker.

”Mod Randers Freja dansede vi rundt, som om der var et juletræ inde på banen, men vi fik stadig 0-0, og Randers Freja gik så skuffet herfra. I foråret vandt de Jysk Mesterskab, da de slog FC Midtjylland med 3-0, så vi havde måske regnet med, at vi skulle have en lille røvfuld, men det fik vi ikke,” siger han med et stort smil på læben. 

”Og oppe i Mariager er vi bagud 0-1 ved pausen og spillede forfærdeligt, men i 2. halvleg spillede vi helt fantastisk og vinder 4-2. Ugen efter slog vi så FK Viborg med 3-0 på hjemmebane, som havde vundet i Randers Freja kort forinden, og det siger noget om det niveau spillerne har leveret på,” lyder det meget tilfreds fra Ole Jensen. 

Det er i sandhed imponerende af de unge spillere, og vi glæder os til at høre mere fra holdet i 2019.