De gode nyheder står i kø

Der sker mange nye ting i RIF lige nu, og det vil vi gerne fortælle lidt mere om. Vi i Ringkøbing Idrætsforenings bestyrelse, Henning Bro, Peder Sørensen, Kathrine B Olesen, Henrik Vesterlund, Steen Bank og Tine Lund-Nielsen er kommet godt i gang, og der er altid noget at se til i en aktiv forening.

Nye klubhusbestyrer

Noget, vi har glædet os meget til at fortælle, er, at vi har fået ansat en ny klubhusbestyrer pr. 1.8.22. En kort præsentation af Susanne (foto) kommer her nedenfor. Vi håber, alle vil tage godt imod Susanne og alle de nye og spændende tiltag, hun ønsker at bidrage med i klubben. Her kommer lidt information omkring vores nye bestyrer:

”Mit navn er Susanne Stouby Sørensen, jeg er 49 år, mor til 3 og mormor til 2. Jeg er Fra Hvide Sande, og har boet i Ringkøbing de sidste 3 år. Jeg har været selvstændig med egen butik, og har arbejdet med mad og servering. Jeg har en pædagogisk uddannelse, og kommer fra en stilling i Skjern, hvor jeg har arbejdet meget med tosprogede børn. Jeg har selv spillet fodbold gennem mange år, mine børn har spillet fodbold, og jeg har været træner i BK Klitten i mange år. Jeg elsker stemningen, atmosfæren og fællesskabet i en fodboldklub. Mine interesser er sol og sommer, spændende mad, musik, blomster og min familie – jeg er selv Real Madrid Fan.
Jeg glæder mig meget til at starte i RIF og ser frem til at møde en masse nye mennesker”.

North Sea Football Cup 2022

I pinsen var masser af børn, unge og forældre samlet til North Sea Football Cup på Rif´s baner og anlæg. Som altid var det veltilrettelagt af alle de frivillige, der hvert år bruger pinsen på at stable arrangementet på benene – et arrangement som gør, at der hvert år kan gøres lidt mere for børn og unge i RIF – endnu engang skal der lyde en kæmpe tak for indsatsen til trænere, frivillige, dommere, forældre og sidst, men ikke mindst, børn og unge.

 RIF bliver DBU Børneklub

RIF har sagt ja til et samarbejde med DBU om at blive BØRNEKLUB. At blive DBU Børneklub er samtidig startskuddet på flere nye tiltag i klubben, som skal være med til at skabe de bedste rammer for fodbold i Ringkøbing.

At være DBU børneklub betyder blandet andet, at vi efterlever mottoet ”Alle børn har ret til fodbold”. Det betyder blandt andet, at vi skal huske på, at fodbold i RIF er for ALLE uanset køn og evner.

Her er nogle fokuspunkter omkring det at være Børneklub:

- Prioritering af børnefodbolden økonomisk og organisatorisk
- Tilslutning til og efterlevelse af DBU's Børnesyn
- Tilknytning af en børneudviklingstræner i løbet af det første år som DBU Børneklub
- Nedskrivning og vedtagelse af en børnepolitik i klubben, herunder procedure for indhentning af lovpligtige børneattester

RIF er så heldige at få tilknyttet en dygtig DBU Børneklubrådgiver, nemlig Line Kallesøe Jørgensen. Line er allerede i dag træner i RIF, så det er et perfekt set up. Kim Holk bliver vores børneudviklingstræner, og fra bestyrelsen er det Henrik Vesterlund og Steen Holk Bank, der er kontaktpersoner.

Det glæder vi os meget til i RIF, og ser frem til, at endnu flere børn og unge får lyst til at prøve at spille og lege fodbold. Det skal først og fremmest være sjovt og trygt at gå til fodbold i RIF, og der SKAL være plads til alle.

 Plads til alle betyder også, at kontingentet sættes ned for de yngste årgange, så vi sikrer, at alle kan være med. Vi vil gerne have flere børn og unge til at dyrke motion og endda opdage, at det godt kan være sjovt, samtidig med pulsen kommer op. Vi ønsker et fællesskab, hvor der er plads til at lave fejl, og hvor vi kan grine med hinanden og ikke ad hinanden.

 DBU Fodboldskole

I uge 27 skydes DBU fodboldskole i gang, hvor en masse glade børn er samlet i 5 dage, med fodbold, glæde og sjov. Det vigtige omkring fodboldskolen, er glæden ved fodbold, der skabes et trygt miljø, hvor alle tør tage chancer, begå fejl og prøve kræfter med svære tekniske detaljer, en uge hvor pulsen kommer op og smilet bliver større.

Elite og bredde

Ringkøbing Fodbold, som dækker eliten og topfodbolden, får meget positiv opmærksomhed, og vi vil gerne på samme måde være med til at øge opmærksomheden på breddesiden. Hvert år sender Ringkøbing Fodbold, klubbens sponsorer og samarbejdspartnere ca. kr. 400.000 til bredden, og de penge går blandt andet til at sikre klubben gode og kompetente trænere for børn og unge, og til at lave aktiviteter, som kan være til glæde og gavn for alle.

 Her og nu, kommende arrangementer og nye tiltag

I dag tilbyder RIF fodbold helt nede fra Små Fødder og op til senior oldboys og oldgirls, fra 5 til 85 år.

Vi har ungdomshold i de fleste rækker, og der er altid et hold, man kan komme på uanset alder, evner og køn. Ungdomsrækkerne går op til U19, og på seniorsiden er der pt et danmarksseriehold, serie 1 og 4, og er der opbakning til det, vil der også blive etableret et Serie 5 hold. Der er desuden oldboys og søndags hyggebold for herrerne, og på kvindesiden er der Serie 1 samt et hold for de modne piger.

Vi har også et stort ønske om at lave en ”blå tråd” i RIF, som går fra U13-U17, således at overgangen til at blive senior ikke føles som et stort spring. Vi håber på at få tilknyttet en kompetent person til denne opgave, det vil der komme mere om senere, når den rette er fundet.

Når sæsonen slutter går der et anlægsarbejde i gang på klubbens flotte opvisningsbane. Vi får lys på Green Arena. Dette har været et stort ønske længe, så det er noget, alle ser frem til. Aftenkampe er næsten altid ensbetydende med mange tilskuere og god stemning.