Velkendt forstærkning til Ringkøbing IF

Egentlig regnede han med, at han havde spillet sin sidste kamp på Ringkøbing IF’s bedste mandskab, men han tog fejl.

33-årige Jesper Dalsgaard er tilbage i truppen, og dermed står klubben med en velkendt men også meget markant forstærkning af DS-mandskabet.

- Jeg elsker jo at spille fodbold, og når klubben kan bruge min hjælp, træder jeg gerne til, fortæller Jesper Dalsgaard.

Han er tidligere vendt tilbage til førsteholdsfodbold i Ringkøbing IF efter at have annonceret afslutningen på en lang og flot karriere, og at han gør det igen, understreger med al tydelighed, hvad den tidligere anfører er gjort af.

- Jeg har jo ikke spillet så meget på det seneste, men jeg kender turen, som han smilende siger efter en træning, som blandt andet bød på flere hårde løb.

For cheftræner Claus Christiansen betyder Jesper Dalsgaards entré i truppen, at han får tilført masser af rutine og kvalitet, hvilket senest viste sig, da Jesper Dalsgaard spillede første halvleg af lørdagens testkamp mod VSK.

Her spillede han i midterforsvaret sammen med Tobias Plauborg Jensen.

- Et meget godt billede på aldersforskellen er, at jeg havde Tobias i skolen for få år siden, siger klubikonet fra Ringkøbing IF.

Jesper Dalsgaard arbejder som lærer, men er også uddannet tømrer, og derudover venter et kommende husbyggeri forude, han er far til to børn på henholdsvis tre og seks år, så faktisk er der nok andet end fodbold at bruge tiden på.

- Heldigvis er min bedre halvdel tidligere elitehåndboldspiller, så hun kender mekanismerne, og hun ved også, at jeg har det bedst, når jeg får lov til det her. Sådan er det med os lidt ældre spillere – vores bedre halvdele sender os væk hjemmefra – er det ikke rigtigt, Lennard, siger Jesper Dalsgaard grinende til en forbipasserende Lennard Lauridsen, som nikkende bekræfter.

Jesper Dalsgaard var tiltænkt en rolle som spillende træner for klubbens serie 1-mandskab i den kommende sæson, men den del af kabalen er også løst, da Niels Henrik Larsen træder hjælpende til.

Skolelederen fra Grønbjerg Friskole var tiltrådt rollen som transitionstræner i klubben, men han træder gerne til, når der er brug for yderligere hjælp.

- Det er oplagt, da jeg kender mange af spillerne fra mine tre år som U19-træner, og jeg glæder mig til arbejdet med at ruste de unge spillere til seniorfodbold, siger Niels Henrik Larsen, inden han tilføjer:

- Og jeg er her jo alligevel.

Han stræber efter at få skabt et seriøst miljø omkring serie 1-holdet, så det ikke ”bare” er et andethold.

- Jeg holder meget af at være træner, og det er vigtigt for mig, at vi fremelsker noget seriøst, så spillerne kan se en værdi i at være en del af serie 1-holdet. Jeg glæder mig, og vi står med et godt afsæt, da vi råder over mange stærke trænere både i seniorafdelingen og omkring U19-holdet, siger Niels Henrik Larsen.

Og til sidst var det kun ét spørgsmål tilbage, og det var rettet mod Jesper Dalsgaard:

- Stopper du nogensinde med at spille fodbold?

Efter kort betænkningstid svarer han med glimt i øjet:

- Det er et godt spørgsmål, men jeg bliver i hvert fald ved så længe, jeg spillemæssigt og fysisk kan være med, garanterer den stærke profil, som heldigvis er klar til endnu en tørn i RIF-trøjen.