Tobias Plauborg Jensen: Fedt at få debut

De første minutter var lidt hektiske.

Banen var hård, så bolden hoppede mere end vanligt, det hele gik generelt lidt hurtigere end vanligt, og så var der selvfølgelig nerverne.

Tobias Plauborg Jensen trådte lørdag eftermiddag ind på Ringkøbing IF’s bedste mandskab i testkampen på udebane mod 2. divisionsholdet VSK Århus, og debutanten kom sig fint over indledningen på sin debutkamp.

Rigtig fint faktisk.

- Det var fedt at få debut, afslører han efter mandagens træning, hvor han havde haft tid til at fordøje den store oplevelse, det var at spille fuld tid i sin debutkamp.

Den langlemmede spiller med den fine afleveringsfod fik sin fodboldopdragelse i Tim, men omkring tiden som U12/U13-spiller skiftede han til Ringkøbing IF.

- Jeg var med i noget udtagelsestræning til FC Midtjylland, men blev valgt fra, og så fik jeg i stedet muligheden for at komme her til RIF, hvor jeg også var en del af noget talenttræning.

Han kalder rammerne i klubben for super, og han beviste hurtigt sine kvaliteter, hvilket blandt andet gav ham U19-kampe som 16-årig – og i det hele taget nyder han at være en del af et stærkt miljø med kompetente trænere og fagpersoner omkring sig.

- U19-træner Lope var selv en fremragende fodboldspiller, så ham lytter man helt naturligt til, og en mand som Niels Henrik Larsen spiller også en stor rolle for os unge. Derudover er det fedt, at Claus som cheftræner bruger unge spillere på klubbens bedste hold.

I det hele taget nyder Tobias Plauborg Jensen træningen under Claus Christiansens ledelse.

- Claus har en meget klar plan for måden at spille fodbold på, og den stil passer godt til mig som spiller og person, siger Tobias Plauborg Jensen, som i sin debutkamp havde rutinerede Jesper Dalsgaard ved sin side i første halvleg – en mand som for få år siden var Tobias’ lærer på Tim Skole.

- De rutinerede spillere tager fantastisk imod os, og de er gode til at hjælpe, råde og vejlede os både under træning og i kamp. Det er trygt at have en spiller som Jesper ved sin side, og i lørdags lå Kjeldstrup og Julle lige foran, hvilket gjorde det noget lettere for mig at være med, slår den unge RIF-spiller fast.

Han er en del af en større gruppe unge spillere omkring klubbens bedste trup, og han glæder sig over at have flere jævnaldrende omkring sig i mødet med seniorfodbold.

- Selv om vi er mange unge, ved vi dog godt, hvem vi ikke skal svare igen i omklædningsrummet, som han siger med et skævt smil.

Der var også fortjente roser til Tobias Plauborg Jensen fra cheftræner Claus Christiansen efter debutkampen, og det er ikke kun hovedpersonen, som nyder godt af succesoplevelsen.

Det samme gør alle andre unge spillere i klubben, når de ser jævnaldrende spillere få debut på det bedste mandskab, og for Tobias Plauborg Jensen venter der givetvis flere kampe i fremtiden – sammen med masser af hårdt arbejde – den næste i rækken er allerede onsdag aften, hvor han er med i truppen til testkampen mod Kjellerup.

Så må tiden vise, om han igen får sin gamle lærer som rutineret støtte.