To U19-spillere kommer med på træningslejr

Søndag aften drager 34 spillere, trænere og ledere fra Ringkøbing IF til Belek i Tyrkiet, hvor holdet i år tager på træningslejr i en uge. 

Af de 34, der drager sydpå søndag aften, finder vi 27 spillere, hvoraf størstedelen af disse stammer fra førsteholdstruppen, men der er også blevet plads til to U19-spillere. 

Det drejer sig om Christian Abildgaard og Jeppe Luis Sønderkjær, der begge tilbringer det meste af deres tid på den centrale midtbane. 

Og det er to rigtig stærke ungdomsspillere, der kommer med på træningslejren, forsikrer U19-træneren, Niels-Henrik Larsen. 

”Abildgaard ser jeg som en 6’er. Han er nidkær om at vinde alle dueller, og han har en god timing i sit spil, som han læser sindssygt godt. Han er ikke bange for at gå ind i duellerne, og det er utrolig vigtigt på den position. Han har flyttet sig utrolig meget på det seneste, og er lige nu det største talent vi har på den position. Han er ærekær, hårdtarbejdende og har stor selvtillid, og han kunne godt blive en 2. Divisionsspiller i fremtiden,” forklarer han om Christian Abildgaard, inden snakken falder på Jeppe Luis Sønderkjær. 

”Jeppe kom til udefra og har været inde over Silkeborg College. Han er meget ambitiøs og spiller altid for at vinde. Han er utrolig hurtig og er en god presspiller på en 6’er eller 8’er position. Han er god til at løbe imellem kæderne og komme til afslutninger, og fordi han er så hurtig på fødderne, så har modstanderne svært ved at fange ham. På U19-Liga 1 niveau er han super dygtig, og der kunne også være en 2. Divisionsspiller i ham på sigt,” fortæller Niels-Henrik Larsen.

Og det er ikke bare for sjov, at Nicolai Wael og resten af trænerteamet tager dem med på træningslejren. Det er nemlig spillere, som der er forventninger til.

”Fælles for dem begge er, at de i efteråret og foråret har været med til nogle træninger, ligesom de begge også er her til vores tidlige onsdags-træninger. Det er to spillere, som vi har nogle forventninger til, for de er begge rigtigt dygtige, og derfor er det nærliggende at få dem med, når vi har muligheden for det. Vi ville selvfølgelig gerne have flere ungdomsspillere med, for der er mange, der byder sig til, men der er selvfølgelig en naturlig begrænsning, og både Jeppe og Christian spiller positioner, hvor vi kan få brug for dem,” forklarer Nicolai Wael om de to centrale midtbanespillere.

Christian Abildgaard, Jeppe Luis Sønderkjær og resten af Ringkøbing IF-truppen flyver mod Tyrkiet på søndag, og på turen venter der blandt andet en træningskamp mod FC Chayka, der topper sydlige række i den russiske 2. Division.