To sejre til Ringkøbing IF og Allan Mikkelsen

Det var en rigtig god weekend for Ringkøbing IF på Green Arena, hvor både 2. Division og Jyllandsserien nuppede et par 2-0 sejre. 

Vi tror, at en af dem, der har jublet højest i weekenden, må være Allan Mikkelsen, der er assistenttræner for 2. Division og cheftræner for Jyllandsserien, og han havde en stor andel i begge sejre. 

Han står selvfølgelig for Jyllandsserien, men for 2. Division har han blandt andet også en stor del af ansvaret for dødboldene, og her faldt der som bekendt to scoringer efter hjørnespark i lørdags. 

Faktisk er ni af Ringkøbing IF’s 27 scoringer i denne sæson faldet efter dødbolde, hvilket svarer til en tredjedel af målene i denne sæson, og det er noget cheftræneren for 2. Division, Nicolai Wael, er meget glad for.

”I forhold til dødbolde bruger Allan meget tid på at kigge på video, og han lægger mærke til de helt små detaljer. Han har haft ansvaret hele vejen igennem og han leder konstant efter scoringsmuligheder, og hvordan vi bedst forsvarer os. Det er altid godt at være farlige på dødbolde, og det får vi også behov for i Oprykningsspillet,” forklarer Nicolai Wael.

Selv er Allan Mikkelsen lidt mere fåmælt i forhold til roserne, men han nyder da også målene på dødbolde. 

”Vi kigger selvfølgelig på lidt video, og tjekker hvor vi kan ramme vores modstandere. Vi kan ikke tage den sidste time ud af træningerne og øve dødbolde, så video et godt middel, men noget af det handler selvfølgelig også om målnæse hos spillerne,” forklarer han selv. 

Men det er ikke kun dødbolde, Allan Mikkelsen kan finde ud af. Han overtog klubbens næstbedste hold i 2016 – samme tid som Nicolai Wael kom til klubben – og her var holdet i Serie 2. Tre år senere er holdet nu oppe i Jyllandsserien. 

”Der er sket en stor udvikling i truppen siden jeg overtog. Da jeg kom, var trupperne opdelt, så kom der en U-trup, men nu er vi en samlet trup. Det virker til, at det giver en forpligtelse overfor hinanden spillerne imellem, og vi falder aldrig igennem, fordi spillerne kender hinanden så godt nu,” siger Allan Mikkelsen og understreger, at der kommet en lille mentalitetsændring på klubbens næstbedste hold. 

”Det er ikke bare en fridag at spille på andetholdet. Vi arbejder på at gøre spillerne til 2. Divisionsspillere på sigt. Foruden vores egne unge spillere er Mikkel Koustrup nok det bedste eksempel. Han ville gerne spille 2. Divisionsfodbold, men han har knoklet for det, hvor mange spillere måske ville have stukket halen imellem benene, og nu er han vel nærmest fast mand for 2. Division,” fortæller Allan Mikkelsen. 

En af de vigtigste faktorer er givetvis også sammenspillet imellem de to træner, som har et godt forhold til hinanden. 

”Vi minder om hinanden som træner, hvor vi gerne vil have bolden meget. Men jeg tænkte da, dengang vi startede, at her kom der en tidligere professionel spiller, der er pisse ligeglad med alt andet end førsteholdet, men sådan har det på ingen måder været, og vi samarbejder rigtig meget,” forklarer Allan Mikkelsen, der bliver bakket op af Nicolai Wael. 

”Allan er som person fantastisk og rar. Vores idéer overlapper, men han får selvfølgelig også lov til at arbejde med sine egne idéer. Det jeg godt kan li’ ved Allan er, at han er dybt loyal, samtidig med at han udfordrer mig, og det er en god kombination. Han ser fodbold rigtig godt. Eneste minus er egentlig, at han holder med Chelsea, men det må vi se, om vi kan gøre noget ved,” fortæller Nicolai Wael med et smil, men det vil Allan Mikkelsen ikke høre tale om. 

”Den del bliver i hvert fald ikke ændret. Men det er også nemt for Wael, for først holder han med United, og så bliver han Liverpool-fan efter en tur på Anfield, hvor de vandt. Og det er jo også først nu, at han for alvor skilter med at være FCK-fan, så han er jo i bund og grund en lille medløber,” siger Allan Mikkelsen med et grin.

Hvem der vinder den diskussion vides ikke, men så længe begge trænere sætter point på kontoen, så er vi egentlig også lidt ligeglad.