Tidligere RIF-profil er klar med støtte i København

Når Ringkøbing IF onsdag aften spiller på udebane mod FA 2000 på Frederiksberg i hovedstaden, kan de første 50 RIF-fans gå gratis ind og derefter hente en gratis øl eller vand.

Giver er hovedsponsor Ringkjøbing Landbobank, som i afdelingen i København har et velkendt ansigt siddende som afdelingsdirektør.

Jacob Hedegaard, mangeårig spiller og tidligere sportschef i RIF, erkender, at det store RIF-hjerte bløder, når klubben kæmper for eksistensen.
- RIF betyder virkelig meget for mig, og sidst, jeg var på stadion til en RIF-kamp, var i Næstved, hvor vi vandt 3-0. Vi havde fire chancer, Næstved havde 25, husker han grinende.

Han siger selvfølgelig, når snakken falder på den fine gestus med gratis billetter og drikkevarer, og han håber, at mange vestjyder i København benytter sig af muligheden for at støtte mandskabet fra hjemegnen.
- Vi skal stå sammen – ikke mindst i den situation klubben befinder sig i netop nu, og jeg glæder mig helt vildt til at være på stadion onsdag aften. Forhåbentlig observerer spillerne, at der er opbakning, selv om de er langt hjemmefra.

Som spiller var Jacob Hedegaard typen, som ikke skånede modstanderne, og slet ikke sig selv, og han kigger med tilfredshed tilbage på sin egen fodboldkarriere.
- Jeg var ikke noget åbenlyst talent, så jeg føler, jeg fik det maksimale ud af det - jeg arbejdede i hvert fald altid stenhårdt, siger Jacob Hedegaard, som fik meget andet ud af sin fodboldkarriere.

- Fodbold er den bedste uddannelse, jeg har fået. Arbejdet med at skabe et hold og en fællesskabsfølelse er udpræget i fodbold, og den lader sig overføre til alle brancher. Mine bedste chefer har været mine fodboldtrænere, og jeg bruger meget fra min egen fodboldkarriere, når jeg står over for mine medarbejdere i dag, fortæller Jacob Hedegaard, som fortsat spiller lidt 7-mands fodbold.

- Det er lidt svært, for hjernen kan godt være med, men det kniber med at få kroppen til at udføre tingene, som han smilende formulerer det.
Smiler gør han også, da jeg sender en hilsen fra nuværende sportschef Jens Nielsen, som advarer om, at Jacob Hedegaard sikkert vil påstå, at han er den bedste sportschef i klubbens historie.
- Det har han da fuldstændig ret i, lyder det grinende fra Jacob Hedegaard:
- Dengang tumlede vi da ikke med nedrykning og den slags, konstaterer han drillende.

Afdelingsdirektøren hos Ringkjøbing Landbobank håber heller ikke, at nedrykning bliver et tema efter denne sæson – første slag for at undgå det står onsdag aften på Frederiksberg.
Jacob Hedegaard overværer det selv – og han sørger for, at alle andre med RIF i blodet, kan gøre det samme for en pris på nul kroner.
Fordi RIF betyder noget for ham og klubbens hovedsponsor.