Tålmodighed er en dyd for sportschefen

Inden sommerferien 2020 sluttede Ringkøbing IF’s divisionsstatus for denne gang.

Umiddelbart var ambitionerne et hurtigt comeback, men siden er meget sket.

Flere spillere forlod klubben efter nedrykningen, og det viste sig vanskeligt at rekruttere nye spillere til fodbold i danmarksserien, og derfor var det naturligt at intensivere den lokale talentudvikling – hvilket flere spillere har nydt godt af i forhold til førsteholdsfodbold.

Jens Nielsen, mangeårig sportschef i klubben, ryster da heller ikke på hånden, selv om resultaterne efter nedrykningen til danmarksserien måske ikke har været typiske for en divisionsnedrykker.

- Generelt kan man sige, at det bare er dyrere at drive en fodboldklub på den jyske vestkyst i forhold til eksempelvis Østjylland, hvor klubberne oplever en naturlig tilgang af spillere, siger Jens Nielsen.

Lige nu bruger Ringkøbing IF ikke mange af klubbens samlede udgifter på spillere udefra – i stedet investeres der massivt i talentudvikling og optimale rammer for spillerne.

- Ringkøbing IF er fortsat områdets mest ambitiøse klub, og vi arbejder benhårdt på at udvikle et stabilt fundament for divisionsfodbold i Vestjylland. Talentudvikling er dog også at vinde fodboldkampe, og det skal vi blive bedre til, men spillerne arbejder disciplineret med fire ugentlige træninger, der er individuel styrketræning, og vi har en fysioterapeut til alle træningspas, fortæller Jens Nielsen.

En fysioterapeut som udvikler personlige træningsforløb til skadede spillere, men det er langt fra det eneste – seneste tiltag er tilknytningen af Arne Linnet, som med sine videoanalyser udvikler den enkelte spiller og holdet.

- Mindst én gang om ugen gennemgår vi den seneste kamp – individuelt og som hold – og det er en investering, som vi på den lange bane tror på.

Jens Nielsen nævner ligeledes ansættelsen af Niels Henrik Larsen som transitionstræner, for det er et udtryk for klubbens ambition om at skabe en helhed mellem de ældste ungdomsspillere og klubbens bedste seniorspillere.

- Hvis vi nu ikke satsede på det, ville spillere som Tobias Plauborg Jensen, Johan Søndergaard Larsen, Christian Pinholt, Mikkel Holk og Andreas Lauridsen så være med? Grunden til, at de er med, og gør det godt, det er, at vi investerer i rammer og talentudvikling som klub, og efterhånden har vi også vist, at vi udvikler spillere til et højere niveau i andre klubber, hvis det er det, spillerne ønsker, siger Jens Nielsen.

Thisted FC, FC Sydvest og Kolding IF er blandt de klubber, som har nydt godt af det, og senest skiftede Jules Youmeni fra Ringkøbing IF til fuldtidsfodbold i Spanien.

- Det er jo et udtryk for, at Ringkøbing IF bruger mange ressourcer på at udvikle vestjyske talenter, men vi sørger også for, at spillere kan komme videre, fordi vi udvikler dem i professionelle og ambitiøse rammer, siger Jens Nielsen, og nævner Mikkel Jacobsen og Christian Nissen som eksempler.

Sidstnævnte er angriber og notorisk målscorer, som via sit ophold hos Ringkøbing IF genfandt glæden ved fodbold, hvilket Århus Fremad kom til at nyde godt af.

- Tålmodighed er en dyd for os alle i denne tid. Vi har fået ny cheftræner, en ny måde at spille på, en ny måde at træne på, og der skal bygges relationer op, og den slags tager tid, men vi er overbeviste om, at vi har det rigtige og bedste team til at rykke os i den rigtige retning, siger Jens Nielsen, som tidligere har haft succes med at supplere staben med en spillende assistenttræner i skikkelse af den tidligere Superligaprofil Hans Henrik Andreasen.

- Den model er stadig en mulighed for os, hvis den rette profil dukker op, siger Jens Nielsen.

RIF-sportschefen understreger, at klubben fortsat er Vestjyllands fodboldflagskib, og det er en status, som han og resten af klubben ønsker at videreudvikle.

- Vi er er meget bevidste om, at vi investerer i fremtiden lige nu, og det gør vi blandt andet ved at skabe optimale rammer for både U19, andethold og vores bedste hold. Resultatmæssigt har det ikke været godt nok indtil nu i denne sæson, men hver dag arbejder spillere og stab hårdt for også at få den del med, og jeg er overbevist om, at vores investeringer netop nu bliver en gevinst for os på den lange bane, siger Jens Nielsen, som søndag eftermiddag kan følge processen i endnu en kamp, når RIF-mandskabet på udebane møder Kolding Boldklub.