Strukturændring glæder sportschef

Jens Nielsen, sportschef i Ringkøbing IF, var en glad mand torsdag aften.

Her godkendte Dansk Boldspil-Union (DBU) som sidste instans nemlig en foreslået strukturændring i 2. division, som gør, at Ringkøbing IF står med rigtig gode muligheder for at sikre sig endnu en sæson med divisionsstatus.

 

Strukturændringen indeholder en plan om kun to nedrykkere fra nedrykningsspillet i 2. division i denne sæson, og i skrivende stund har Ringkøbing både Vejgaard og Skovshoved under sig – sidstnævnte dog kun på en bedre målscore.

 

- Vi er nået til vejs ende i en lang proces, som vi indledte tidligere på året, da der var tale om at fastfryse stillingen med op- og nedrykning til følge. Siden har vi diskuteret mulighederne i 2. divisionsgruppen, og mange forslag har været på bordet, men nu nåede vi endelig i mål med en model, siger Jens Nielsen med tilfredshed i stemmen.

 

Han udtrykker samtidig stor respekt for engagementet hos alle 24 klubber i 2. division i forhold til at finde en løsning.

- Det er virkelig godt gået af alle klubber, og der er i høj grad også grund til at rose Divisionsforeningen, som har håndteret en vanskelig sag med mange forskellige interesser, siger Jens Nielsen, som i høj grad også sender mange anerkendende ord i retning af klubbens tidligere formand.

 

- Andreas Leidesdorff har ydet et helt ekstraordinært stykke arbejde på vegne af Ringkøbing IF i denne sag, og det har været guld værd på vej mod denne løsning. Ham er der i den grad grund til at takke, understreger sportschefen.

Som klub er Ringkøbing IF med sportschefens ord selvfølgelig tilfreds med beslutningen ud fra den nuværende stilling, og det er også en beslutning, som Jens Nielsen kalder fair.

 

- Det mener jeg, den er. Samtidig er det også en god løsning på den lange bane, for alle er interesserede i at udligne niveauforskellene mellem rækkerne på øverste niveau i dansk fodbold.

Torsdag aften overbragte Jens Nielsen nyheden til truppen og staben efter træningen, og den blev modtaget på rette vis.

- Spillerne fik ild i øjnene, for nu skal den have fuld power. Der er stadig et stykke arbejde at gøre, det skal vi håndtere, og vurderet på reaktionen hos spillerne og staben er de klar til det, siger Jens Nielsen.