Stor andel af spilleminutterne gik til egen producerede spillere

Selvom Oprykningsspillet ikke forløb helt som Ringkøbing IF havde ønsket sig, så kan vi se tilbage på en rigtig fin sæson for Ringkøbing IF på flere punkter.

Holdet blev nummer 12 i Oprykningsspillet, hvilket er en af klubbens bedste placeringer nogensinde, og ligger vi landets tre bedste rækker sammen, så er Ringkøbing IF endt som landets 38 bedste fodboldklub.

Kigger man på indbyggertal, så er Ringkøbing ’kun’ nummer 81 på listen over landets største by, så et eller andet må vi gøre rigtigt på fodbolddelen, og det kan vi godt tillade os at være stolte over.

Derudover formåede holdet også at slå to klubrekorder i løbet af efteråret. Fra 22. august til 7. oktober spillede holdet otte 2. Divisionskampe, hvor man vandt syv kampe og spillede en uafgjort, og det er den længste stime af ubesejrede kampe i 2. Division, som Ringkøbing IF nogensinde har haft.

Inde i den periode – fra 9. september til 7. oktober – formåede holdet også at vinde fem kampe i træk, og det havde Ringkøbing IF heller aldrig opnået i samme sæson i klubbens historie.

Og alt dette er blevet gjort med en høj grad af egenproducerede spillere, som vi tvivler på, at mange hold i en af landets tre bedste rækker kan matche.

I løbet af sæsonen har Ringkøbing IF nemlig spillet 34 kampe – 33 i 2. Division og en i Sydbank Pokalen – og imponerende 45,23 procent af alle spilleminutter er gået til spillere, der har spillet ungdomsfodbold i klubben.

Anders Vestergaard Larsen har spillet flest minutter af alle egenproducerede spillere i skarp konkurrence med Lennard Lauridsen, men Jacob Sandal, Simon Vesterbæk og Kasper Møller Thomsen har også alle rundet 2000 spilleminutter i denne sæson. Du kan se alle tal fra de egenproducerede spillere her: http://www.ringkobingif.dk/partnere/lokale-spilleminutter.

De 45,23 procent er et virkelig højt tal, og det er vi meget stolte over, da egne spillere og udviklingen af disse altid har været en hjertesag for Ringkøbing IF.

Derfor er vi naturligvis også rigtig glade for, at vi i går kunne meddele, at ni U19-spillere træder ind i førsteholdstruppen som udviklingsspillere efter sommerferien, og det lover i den grad godt for fremtiden.