Simon Vesterbæk: "En fordel at jeg kan spille flere positioner

Det nyeste skud på stammen af unge talenter, som har bidt sig fast i Ringkøbing IF’s førsteholdstrup er Simon Vesterbæk, der har fået en flot personlig start på sæsonen.

Her er det nemlig blevet til fuld tid i sæsonens første seks kampe. Foruden det store arbejde han selv har lavet i sommerferien, så har de mange positioner, han kan spille også været en fordel. For mens nogle spillere helst vil holdes på en plads, så føler den unge all-arounder sig hjemme de fleste steder. 

”Jeg nyder at spille fodbold på holdet, og jeg har ikke som sådan en favoritposition. I forhold til at være en traditionel stopper har jeg måske størrelsen lidt imod mig, men jeg synes egentlig, at jeg løst min opgave fint i de kampe, hvor jeg har spillet i det centrale forsvar. Jeg føler mig godt tilpas både som stopper, back og på den centrale midtbane, og jeg ser det egentlig kun som en fordel, at jeg kan dække flere positioner,” lyder det fra Simon Vesterbæk. 

De mange kampe han har fået i starten af sæsonen, har også givet ham mere blod på tanden, og han vil personligt spille alle kampe fremadrettet, mens holdet skal op i top seks.

”Til trods for nogle sløje resultater i sæsonens første fire kampe, så skal vi stadigvæk stile efter at komme i top seks, som vil give os adgang til Oprykningsspillet. Personligt er målet at spille hver eneste kamp og være med til at sikre klubben en top seks placering. Derudover vil jeg selvfølgelig også gerne bidrage til, at vi får skabt en solid defensiv base, som kan blive vores kendetegn fremover,” forklarer han. 

Næste opgave for Simon Vesterbæk og holdkammeraterne bliver mod Kjellerup IF, og selvom de sidste to kampe er endt med seks point, så er det med at holde benene solidt plantet på jorden. 

”Jeg må indrømme, at jeg ikke kender meget til Kjellerup denne sæson, udover at en af mine kammerater spiller der. Men kampen på søndag bliver bestemt ikke let, og bare fordi vi har vundet de seneste to kampe, så er det ikke ens betydende med, at vi er verdensmestre. For to kampe siden lå vi under Kjellerup, så vi skal gå ydmygt til opgaven og arbejde lige så hårdt og være lige så stærke i organisationen som i de seneste kampe,” siger han, inden han dog understreger, at han håber, man kan tage tre point med hjem til vestkysten. 

”Kjellerup plejer at være et godt fodboldhold, så vi skal ikke give dem for meget plads og tid. Derfor skal vi være kompakte i kæderne, ligesom vi har været de sidste kampe. Hvis vi formår at være det, så virker Kjellerup også til at være et hold, som er til at tale med, og som lukker en del mål ind, så vi skal gerne hente tre point mere til kontoen,” lyder det selvsikkert fra Simon Vesterbæk. 

Opgøret mod Kjellerup IF fløjtes i gang søndag klokken 14:30 på Bjergets Idrætsanlæg. 

Hvis ikke man tager turen til Kjellerup, så kan kampen også følges via Facebook og Radio Max, ligesom den kan ses live via følgende link: https://mycujoo.tv/video/kjellerup?id=24269.