Sejren var ikke køn, men den var vigtig

Tirsdag aften blev livlig på kunstgræsbanen i Herning Fremad.

Værterne tog imod RIF i den første nedrykningskamp, og gæsterne rejste mod vest med tre point efter en uskøn 2-1 sejr, hvor Dennis Juelsgård udgik med en knæskade, Lennard Lauridsen fik mod slutningen af opgøret rødt kort, og gæsterne følte sig snydt for en scoring.

- Vi indledte kampen godt, og vi kom foran 2-0, men da Julle gik ud efter 25 minutter, ændrede opgøret karakter. Fremad kom meget bedre med, de reducerede efter en halv time, og vi skulle være lykkelige for vores pauseføring på 2-1, for den var ikke fortjent, mener Claus Christiansen.

Han så Johan Søndergaard Larsen stå for oplægget til 1-0 målet, hvor Mikkel Holk var tæt på at score, men lige bag ham dukkede Lennard Lauridsen op og headede RIF i front.

Få minutter senere havde Mikkel Holk så heldet, da han tordnede til en returbold, som via knæet på en Herning Fremad-spiller strøg i nettet til 2-0.

- Jeg skældte lidt ud i pausen, for vores presspil fungerede ikke, og vi fik ikke sat noget sammen de sidste 20 minutter af første halvleg. Det blev heldigvis bedre efter pausen, og selv om Fremad havde bolden meget, holdt vi dem fra de helt store muligheder, siger Claus Christiansen, som også fik en advarsel i løbet af kampen.

Det gjorde han i en situation, hvor Lauge Olesens scoring blev underkendt for offside.

- Johan stak en lang bold frem, som Klaus Moesgaard holdt sig fra, da han var i strafbar offside, og i stedet kom Lauge Olesen stormende til, og han var langt fra offside, men alligevel annullerede dommeren scoringen, lyder det undrende fra RIF-cheftræneren.

Mod slutningen af kampen kom der mere dramatik, da Lennard Lauridsen fik to advarsler kort efter hinanden.

- I den første situation brokkede jeg mig over, at en Fremad-spiller bevidst hamrede sin albue ind i mig, og det frustrerede mig, at der ikke blev gjort noget fra dommerens side. Det var selvfølgelig dumt af mig, og det er surt, at jeg nu er ude med karantæne, lyder det fra en ærgerlig Lennard Lauridsen.

Han fik dog opbakning fra sin cheftræner, for Claus Christiansen var heller ikke videre imponeret af kampens dommer.

- Jeg synes, han mistede grebet i den sidste fase af opgøret, men heldigvis fik vi tre meget vigtige point, og på den måde øgede vi afstanden til de mange nedrykningspladser i puljen, sagde Claus Christiansen, som nu ser frem mod en svær hjemmekamp på søndag, hvor topholdet Århus Fremad gæster Green Arena.

Her er Lennard Lauridsen ude med karantæne, mens Dennis Juelsgård givetvis også må se på - til gengæld er der håb om, at Tobias Plauborg Jensen vender tilbage efter en mindre skadespause.