Rørt anfører takkede af

Hvis der findes folk, som er i tvivl om, hvor meget Ringkøbing IF betyder for Mads Petersen, så skulle de have været i goenergi-loungen på Green Arena lørdag eftermiddag.
Her var klubbens målmand og anfører på besøg inden hjemmekampen mod Holbæk for at kommentere på sin afsked efter fem år i Ringkøbing IF, og da han fik mikrofonen af sportschef Jens Nielsen, blev der stille.
Det var ikke fordi, Mads Petersen ikke vidste, hvad han skulle sige.
Han var rørt.

- Jeg skal lige have en tår af den der, sagde han og greb en fadøl.
Han tog en lille slurk, samlede sig, og så sagde han:
- Man bliver lidt rørt.
Den lange og stærke målmand har både som menneske og spiller sat store aftryk i Ringkøbing IF, hvilket sportschef Jens Nielsen også kvitterede for, og Mads Petersen var omvendt klar i sin vurdering af skiftet til Ringkøbing IF i sin tid.
- Den bedste beslutning i mit liv.

Til daglig bor han i Århus, han arbejder på Idrætsefterskolen Sine i sønderjyske Løgumkloster, og så spiller han fodbold i Ringkøbing IF – logistikken i den trekant er ikke holdbar længere.
- For mig var det på den ene side en let beslutning, for det er for krævende at leve, arbejde og spille fodbold tre så forskellige steder, men det var også en meget svær beslutning, for RIF har betydet utrolig meget for mig – både som spiller og menneske, forklarede Mads Petersen efter sin sidste kamp i RIF-trøjen.

Hvad der skal ske fodboldmæssigt, ved han endnu ikke, men han ved, at han ikke skal spille fodbold et tredje sted i forhold til bolig og arbejde.
- Lige nu trænger jeg bare til ferie, og den seneste tid har været hård, for det gør mig ked af det, når jeg og holdet ikke præsterer, forklarede den 28-årige anfører som både på og uden for banen har været en central skikkelse i Ringkøbing IF – ikke mindst via sine sociale kompetencer.
Han havde sine forældre og sin søster med til den sidste kamp på den jyske vestkyst, og han overrakte med et stort kram den buket, han fik af Jens Nielsen, til sin mor, inden han forlod loungen igen.

- Der er så mange at takke i denne klub – min målmandstræner Brian, Tirsdagsholdet, RIF-damerne, trænerstaben, lederne, de mange frivillige samt alle holdkammerater. Flere af dem har jeg udviklet venskaber for livet med, sagde Mads Petersen, som blandt andre så både Lennard Lauridsen og Anders Vestergaard i loungen, da han sagde farvel.
På vej ud af loungen sad Lennard Lauridsen ved døren, og han klappede med en smuk cocktail af respekt og kærlighed Mads Petersen på ryggen, da de sammen forlod lokalet.
På det tidspunkt havde Mads Petersen allerede flere gange understreget Ringkøbing IF’s styrke som klub – hvilket han for eksempel symboliserede ved at fortælle historien om sin familie, som med glæde kører to timer for at komme til en hjemmekamp på Green Arena.
- Det gør de kun, fordi det er et dejligt sted at komme, sagde Mads Petersen, som bliver savnet i Ringkøbing IF.
Både som menneske og spiller.
Held og lykke, Mads – tak for alt det, du gav til Ringkøbing IF.