Ringkøbing IF's U13-mandskab fortsætter imponerende takter fra sidste sæson

Før sommerferien kunne Ringkøbing IF prale af at have et U12-mandskab, der leverede nogle fornemme præstationer og spillede på det højest mulige niveau, da holdet sluttede sæsonen af med at rykke op i platin-rækken af Golden League.

Efter sommerferien hedder det nu U13 for de spillere, men resultaterne har ikke ændret sig synderligt. De er nemlig stadig rigtig, rigtig gode.

Holdet spiller i U13 Liga 1B, hvilket er det næsthøjeste niveau i Danmark, og det højeste Ringkøbing IF kan spille i, da man ikke er licensklub.

Her startede holdet ud i en seks-holds-pulje, hvor man endte på en fornem 2. plads, og det betød, at holdet kvalificerede sig videre til en ny otte-holds-pulje i Liga 1B. Ikke overraskende har resultaterne efterladt en meget tilfreds træner for holdet, der endda har mistet et par spillere i løbet af sommerferien.

”Det har været meget, meget godt. Vi mistede godt nok to spillere til FC Midtjylland og én til Silkeborg IF, men vi har så også fået et par tilgange, som har vist et højt niveau, ligesom vores resterende spillere har fortsat deres flotte udvikling,” lyder det fra Brian Fredslund, der ikke er overrasket over de flotte resultater.

”Jeg var ikke nervøs for, om vi stadig ville have et godt niveau efter sommerferien på trods af vores afgange, men jeg var da lidt spændt på, om vi stadig kunne opretholde et så højt niveau konstant. Det har vi i den grad kunne, og det har da måske overrasket mig en lille smule,” forklarer han med et smil.

Selvom gode resultater altid er rart, så er U13 også en sjov tid, for efter vinterpausen skal spillerne nemlig taget skiftet fra 8-mands-fodbold til 11-mands-fodbold.

”Alle vores kampe her i efteråret er egentlig kvalkampe for, hvor vi skal placeres i 11-mands-fodbold, og der skal vi gerne ende i top syv af de otte hold i vores pulje for at spille på det bedst mulige niveau. Spillerne er udlært på en 8-mands-bane, så det bliver fedt for spillerne at komme op på 11-mands,” forklarer Brian Fredslund.

Først skal 8-mands-fodbolden dog lige overstås, og her er det som sagt en plads i top syv, der er det vigtigste, men træneren håber da på lidt mere.

”Det fede er, at vi kommer til at møde en masse hold, der er vant til at vinde kampe. Det vigtigste for os er selvfølgelig at komme i top syv, men det kunne da være fint at komme op og spille med i top fire. Man kan faktisk søge wildcard for at spille på det allerhøjeste niveau, selvom vi ikke er licensklub, og det vil vi overveje, om vi skal søge, men så skal vi op i top to eller tre, før vi gør det,” slår Brian Fredslund fast, inden han da også understreger, at man er utrolig glad for, hvor man allerede er.

”Man skal huske på, at det er et virkelig højt niveau, vi allerede spiller på. Spillerne er inde i en rivende udvikling, men de kæmper også utrolig hårdt for det. Så vi skal sætte pris, på det sted vi er, for det er på ingen måder en selvfølgelig i en relativ lille by som vores,” forklarer han.

Netop Ringkøbings størrelse gør da også, at det er nødvendigt at have spillere fra andre byer for U13-mandskabet, og det har de fået rigtig godt styr på.

”I øjeblikket opererer vi med en 16-mands-trup, og her kommer syv fra Ringkøbing, mens ni er fra nogle af de andre byer rundt omkring. En af grundene til, at vi har haft så meget succes, er også, at vi har været rigtig gode til at integrere, de spillere der er kommet ind efter henvendelser fra forældre. Vi har haft – og kommer også til det i fremtiden – nogle åbne træninger, hvor spillere udefra kan prøve sig an hos os, og det har været en stor succes alt i alt,” siger Brian Fredslund til sidst.

I weekenden spillede holdet sin første kamp i den nye 8-holds-pulje, og her endte det 1-1 imod ASA, Aarhus.

Næste kamp for holdet er på lørdag klokken 14:00, hvor man hjemme i Ringkøbing tager imod BIF/HI, og vi glæder os meget til at følge de unge drenge fremadrettet!