Ringkøbing IF tager mod FC Sydvest og Hans Henrik Andreasen

På søndag åbner Green Arena dørene op til endnu et vigtigt opgør i 2. Divisions Pulje 1, når Ringkøbing IF tager mod FC Sydvest, som er det sidste hold Ringkøbing IF mangler at møde, før turneringen vender igen.

Og FC Sydvest kommer på besøg med et velkendt ansigt på trænerposten. Her finder vi nemlig den tidligere Ringkøbing IF-spiller og assistenttræner Hans Henrik Andreasen, der siden vinter har været tilknyttet FC Sydvest – først som assistenttræner og siden sommerferien som cheftræner. 

Det bliver uden tvivl et glædeligt gensyn med Hans Henrik Andreasen, der tilbragte halvandet år i klubben med 35 kampe og syv mål til følge foruden en masse professionalisme, der smittede af på hele holdet. Gensynet bliver helt sikkert fejret med en god fodboldkamp – og forhåbentlig lidt flere point til kontoen. 

Ringkøbing IF har nemlig så småt bidt sig fast i toppen af rækken efter en historisk god stime med seks sejre og en uafgjort i de sidste syv kampe. Det betyder også, at holdet har sat sig selv i en fin position til modtagelse af sæsonens første omgang tv-penge. Her er Ringkøbing IF som minimum sikker på at lande på en 6. plads, men med en sejr ville man som minimum være sikker på en 4. plads, og det skal selvfølgelig jagtes. 

Hos søndagens gæster har den første halvdel af Grundspillet ikke været lige så mindeværdigt. Ti kampe inde i sæsonen har FC Sydvest nemlig hentet seks point, hvilket er sket efter en sejr og tre uafgjorte kampe. 

De sidste fire kampe er også endt med nederlag for FC Sydvest, der dog også har haft en stor kamp mod AGF i Sydbank Pokalen, og man skal ikke afvise, at det opgør kan have stjålet lidt opmærksomhed. 

Den kamp er dog overstået, og man må forvente et sultent FC Sydvest-mandskab, der vil forsøge at få sin anden sejr i 2. Division, og det plejer da også at være spændende og tætte kampe imellem de to mandskaber, der endte med en sejr til hver i sidste sæsons to møder. I Ringkøbing IF’s 3-2 sejr over FC Sydvest på Green Arena stod Hans Henrik Andreasen endda for en enkelt scoring, ligesom der blev begået straffespark på den nuværende FC Sydvest-træner. 

Til opgøret må Ringkøbing IF dog undvære et par spillere. Jacob Sandal er selvfølgelig ude med karantæne efter sit røde kort i Brabrand, men derudover er Jonas Magnussen også ukampdygtig, da han i 1. halvleg i Brabrand brækkede en knogle i armen. De to tilslutter sig dermed Dennis Juelsgård, Jeppe Solgaard, Andrés Lope, Gloire Rutikanga og Kasper Lauridsen på listen over ukampdygtige spillere.

Det giver dog muligheden for andre spillere til at steppe op, og det får de muligheden for på søndag. 

Opgøret mellem Ringkøbing IF – FC Sydvest fløjtes i gang søndag klokken 14:00, og kampen kan følges på Facebook eller ses live via følgende link: https://mycujoo.tv/video/ringkobing?id=22685

Kamppartner er Primo Tours.