Ringkøbing IF spillede uafgjort i fin første test

Ringkøbing IF spillede i går årets første træningskamp, da man på udebane i Lyseng spillede 2-2 med Danmarksserie-mandskabet IF Lyseng. 

17 spillere var udtaget til truppen – heriblandt de to prøvespillere Eduardo Puga og Taofik Lucas-Walker, men flere spillere var også fraværende i form af blandt andre Lennard Lauridsen, Mikkel Kjeldstrup, Dennis Juelsgård, Jeppe Solgaard og Gloire Rutikanga. 

På kunstgræsbanen i Lyseng fik de startende 11 dog vist sig fint frem for Nicolai Wael. Spillet flød godt i perioder, men der manglede lige den sidste aflevering, inden det blev farligt.

Med til historien i 1. halvleg skal det dog også siges, at Mads Petersen havde to fine redninger, men det var Ringkøbing IF, der tog det første stik. 

Eduardo Puga, der spillede en solid kamp på den centrale midtbane, sendte en fornem aflevering ud til en fremadstormende Kasper Møller Thomsen, der tog bolden godt til sig og sparkede et smukt indlæg ind på den forreste stolpe, hvor Jesper Lange udnyttede afleveringen på flotteste vis, da han headede den op i krydset til 1-0 lige inden pausen. 

Der gik heller ikke lang tid af 2. halvleg, før Ringkøbing IF bragte sig yderligere foran. Denne gang var det Mikkel Jakobsen, der fra kanten af feltet sparkede bolden ind over stregen, efter Jacob Sandal havde serviceret ham. 

Som 2. halvleg skred frem kom der flere og flere indskiftninger fra begge hold, hvilket var med til at bryde rytmen i spillet, og det klarede gårsdagens værter bedst. 

Først begik Mads Petersen et straffespark, som IF Lyseng fik omsat til scoring, og senere blev Ringkøbing IF straffet af en omstilling, hvorfor kampen endte 2-2, og selvom det ikke blev til en sejr, var cheftræner Nicolai Wael godt tilfreds. 

”Jeg synes, at spillerne leverede en fin præstation hele vejen igennem. Vi prøvede at arbejde lidt med vores genpres og højt presspil, som fungerede rigtig fint, men når man skifter utrolig meget, og prøver spillerne af på forskellige positioner, så ødelægger det rytmen en smule. Formmæssigt så det da også rigtig fint ud, så jeg er i den grad fortrøstningsfuld,” forklarede Nicolai Wael kort efter kampen. 

Næste træningskamp er på lørdag den 26. januar, hvor der venter et opgør mod 1. Divisionsholdet FC Fredericia i Fredericia.