Ringkøbing IF ophæver med Andrés Lope - og hjælper ham videre

Det er desværre ikke alle eventyr, der ender lykkeligt. I hvert fald ikke inden for kridtstregerne. Det må Ringkøbing IF sande, da vi har ophævet kontrakten med Andrés Lope.

Andrés Lope kom til Ringkøbing IF i sommeren 2017, og han viste hurtigt, at han besad noget helt specielt. Desværre har han siddet ude med en rygskade i hele denne sæson, og den skade kommer formentlig til at holde ham fra fodboldbanerne til evig tid. 

”Det er på mange måder en forfærdelig historie med Andrés, der måske er den bedste spiller, Ringkøbing IF nogensinde har haft. Udover det fodboldmæssige er han en helt fantastisk person, og derfor er alle i Ringkøbing IF også meget triste over, at hans skade skal sætte en stopper for det,” fortæller sportschef i Ringkøbing IF, Jens Nielsen. 

Men det betyder på ingen måder, at Andrés Lope er en saga blot i Ringkøbing. Tværtimod har det været vigtigt for Ringkøbing IF er hjælpe Andrés Lope videre, da han – sammen med sin kæreste – er faldet rigtig godt til i byen og gerne vil blive boende. 

”Det har været meget vigtigt for os at hjælpe Andrés så meget, som vi overhovedet kunne, for vi har også et socialt ansvar,” fortæller Finn Juhl fra Ringkøbing IF. ”Han og kæresten vil meget gerne blive i Ringkøbing, men på grund af Andrés’ skade er det begrænset, hvor meget belastning han kan arbejde med. Derfor tog vi en snak med vores partnere, og herigennem er det blevet arrangeret, at Andrés er kommet i arbejdsprøvning hos Onecollection, og det er vi utrolig glade for.” 

Hos Onecollection, der også har cheftræner Nicolai Wael på lønningslisten, er man glade for at kunne hjælpe både Ringkøbing IF og Andrés Lope. 

”Det er super. Han er i polsterafdelingen og er her tre timer om dagen, og det er bestemt ud fra, hvor meget hans ryg kan klare. Vi har et godt og nært samarbejde med RIF, og da Finn ringede, så synes vi godt, at vi kunne se en mulighed i det. Vi har masser at lave herude, så vi håber selvfølgelig, det kan blive til flere timer på sigt, men det er som sagt, ryggen der bestemmer det,” fortæller en glad Bo Nørgaard fra Onecollection. 

Selv er Andrés Lope naturligvis ked af, at han har måtte lægge støvlerne på hylden, men han glæder sig over muligheden hos Onecollection. 

”Jeg er rigtig ked af, at jeg ikke kan spille fodbold længere. Det var grunden til, at jeg kom til Danmark, hvor jeg gerne ville se, hvor langt op i rækkerne, jeg kunne komme, men nu er det vigtigste for mig at leve uden smerter i ryggen. RIF har hjulpet mig meget under skaden og med at finde en mulighed her hos Onecollection, og det sætter jeg virkelig stor pris på,” siger Andrés Lope, der også sender en stor tak til alle folk involveret i Ringkøbing IF. 

”Jeg vil gerne sige tak til alle i RIF. De hjalp mig utrolig meget i starten, hvor jeg slet ikke snakkede engelsk. Der skal også lyde et stort tak til alle spillerne, og jeg kommer til at stå på sidelinjen og heppe på dem i fremtiden,” fortæller han.

Og Andrés Lope er da heller ikke helt færdig med Ringkøbing IF endnu. Han hjælper nemlig klubben som oversætter for cubanske Eduard Puga, der kun kan snakke spansk, og samtidig vil Ringkøbing IF meget gerne ansætte Andrés Lope i en form for trænerkapacitet, men det kræver, at han lærer dansk.

”Geografisk ligger Ringkøbing et sted, hvor vi skal gøre, hvad vi kan for at holde på folk, der gerne vil byen og området. Derfor har vi også sagt til Andrés, at vi meget gerne vil have ham ind som træner for et ungdomshold til sommer, for han er en fantastisk fyr, der samtidig er ekstrem fodboldklog. Det kræver dog, at han lærer dansk på et tilfredsstillende niveau, og det håber vi virkelig bliver en realitet,” forklarer Finn Juhl.

Andrés Lope nåede 28 kampe og to scoringer i RIF-trøjen og blev i sidste sæson kåret til årets spiller i Ringkøbing IF.