Ringkøbing IF og VSK Aarhus jagter pokaldrømmen på Green Arena

For tre dage siden åbnede Green Arena portene op for første gang i denne sæson, men allerede på onsdag sker det igen.

Denne gang bliver det dog ikke til et opgør i 2. Division, men i stedet bliver det i Sydbank Pokalen.

Dog er det stadig en modstander fra 2. Division, der venter, da Ringkøbing IF tager imod 2. Divisionskollegaerne fra VSK Aarhus.

VSK Aarhus rykkede ned fra 2. Division i sæsonen 2017/2018, men holdet skulle kun bruge en enkelt sæson i Danmarksserien på at spille sig tilbage i landets tredje bedste række, hvor man samtidig har hentet seks nye spillere ind til denne sæson.

Og her fik oprykkerne også en fremragende start, da de i går stod for rundens vel nok største overraskelse, eftersom man på udebane besejrede nyligt nedrykkede Thisted FC med hele 4-1, og derfor topper VSK Aarhus faktisk 2. Divisions Gruppe 2.

Ringkøbing IF kom så bekendt igennem sæsonpremieren med et enkelt point, da man hjemme på Green Arena spillede 0-0 med Jammerbugt FC, som Ringkøbing IF generelt har haft det svært imod, og derfor var det ene point også en ganske fin start på den nye sæson.

Nu gælder det så Sydbank Pokalen, og selvom begge mandskaber helt sikkert har det største fokus rettet imod 2. Division, så vil både Ringkøbing IF og VSK Aarhus nok gerne videre til 2. runde, hvor man for alvor kan løbe ind i et par sjove Superliga-modstandere.

Sydbank Pokalen har dog aldrig været det sted, hvor Ringkøbing IF har execelleret allermest. De sidste fire sæsoner er man ikke kommet længere end 1. runde, og vi skal faktisk helt tilbage til 2014 for at finde Ringkøbing IF’s sidste avancement til 2. runde.

Hos VSK Aarhus er historien lidt en anden. Godt nok røg holdet ud af pokalturneringen i 1. runde i sidste sæson, men året før det kom man videre til 2. runde, hvor man tabte til storebroren fra AGF, og året inden det nåede man helt frem til 3. runde, hvor AaB blev stopklodsen.

Ringkøbing IF har dog et rigtig fint tag på VSK Aarhus hjemme på Green Arena. Fire gange er man løbet ind i hinanden her, og Ringkøbing IF har vundet tre af de opgør og en enkelt er endt uafgjort. Det seneste møde på Green Arena ligger tilbage i 2017, hvor Ringkøbing IF vandt 4-2 på mål af Lennard Lauridsen, Christian Nissen og to scoringer af Jacob Jay Andersen.

En gentagelse af dette kunne vi da rigtig godt tænke os onsdag aften klokken 18:00, hvor opgøret imellem Ringkøbing IF – VSK Aarhus fløjtes i gang.

Grundet rettigheder bliver kampen ikke live-streamet, men vanen tro kan opgøret følges på Facebook.