Ringkøbing IF lukker grundspillet i Tønder

På lørdag afsluttes grundspillet i 2. Division, inden holdene bliver inddelt i Oprykning- og Nedrykningsspillet. 

Det ligger allerede fast, at Ringkøbing IF for andet år i træk skal prøve kræfter med Oprykningsspillet, mens morgendagens modstander fra FC Sydvest skal forsøge at sikre sig en ny sæson i 2. Division i Nedrykningsspillet. 

FC Sydvest, der ledes af den tidligere Ringkøbing IF-assistent Hans Henrik Andreasen, havde et hårdt efterår, hvor det kun blev til ti point i 16 kampe, men sønderjyderne har fået en rigtig fin start på foråret. 

Det er nemlig blevet til otte point i forårets første fem kampe, og holdet har faktisk kun tabt et opgør, da man led et smalt nederlag til Jammerbugt FC på 0-1. Ellers er det blevet til sejre mod Vejgaard Boldklub og Dalum IF, mens man har spillet uafgjort mod Aarhus Fremad og Tarup-Paarup. 

De to sejre ligger dog tilbage ved forårets første to kampe, og derfor er det nærmest den diametrale modsætning til Ringkøbing IF’s forår, der startede med to nederlag, men senest er det blevet til to sejre og en enkelt uafgjort for Ringkøbing IF, der dermed er ubesejret i de seneste tre opgør. 

De seneste resultater har også betydet, at Ringkøbing IF er kommet en anelse tættere på de kommende modstander i Oprykningsspillet, og som det ser ud i skrivende stund, så har holdet kun fem point op til en femte plads, hvis man lagde de to grupper sammen i dag. 

Det tal kan måske mindskes endnu mere, hvis holdet tager en sejr mod FC Sydvest, men det bliver uden tvivl en svær kamp, for opgørene mellem FC Sydvest – Ringkøbing IF er altid tætte. 

I 2. Division har de to hold mødt hinanden ni gange, og de ni opgør er endt med en samlet målscore på 16-16. Ringkøbing IF har dog formået at vinde fem af kampene, mens FC Sydvest har vundet tre, og en enkelt er endt uafgjort. 

Denne sæsons omvendte opgør var da også en tæt affære, da Ringkøbing IF vandt 1-0 efter et flot hovedstødsmål af Kasper Møller Thomsen. 

Og Kasper Møller Thomsen har mulighed for at være med i kamptruppen igen, efter han har overstået sin ene karantænedag efter for mange gule kort.

På karantænelisten er han dog blevet erstattet af Mikkel Jakobsen, der modtog et gult kort i sidste uges 2-0 sejr over Odder IGF, og dermed er han ikke med i morgendagens opgør. Ellers er det småt med skader i Ringkøbing IF-truppen, og Nikolaj Pape Sørensen nærmer sig også kamptruppen igen, efter han brækkede næsen for fire uger siden. 

Hos FC Sydvest må man også undvære en enkelt spiller med karantæne, da Jeppe Hansen i sidste uge fik et direkte rødt kort i FC Sydvests 1-1 kamp imod Tarup-Paarup. 

Opgøret mellem FC Sydvest – Ringkøbing IF fløjtes i gang klokken 14:00 på BankParken Tønder. 

Kampen kan følges på Facebook og høres live via Radio Max.