Ringkøbing IF klarede ikke mission overlevelse

Håbet om fortsat divisionsfodbold i Ringkøbing IF døde onsdag aften på Frederiksberg i København.
Opgøret mod FA 2000 endte 1-1 efter en pauseføring på 1-0 til gæsterne, men det ene point var intet værd, da afstanden til Skovshoved og Slagelse over nedrykningsstregen er fire point inden sidste spillerunde på lørdag – og derfor gør den misbrugte hovedstødsmulighed til Lennard Lauridsen dybt inde i overtiden selvfølgelig ekstra ondt.

På lørdag møder RIF-mandskabet på Green Arena Holbæk, men det bliver et opgør, som kun har betydning for det arbejde, der skal bringe Ringkøbing IF hurtigt tilbage til 2. division.
Mod FA 2000 var det Jacob Jay Andersen, som efter 33 minutter bragte gæsterne i front, da han tørt og køligt udnyttede et genialt oplæg fra Dennis Juelsgaard.
Fem minutter senere bankede sidstnævnte et frispark på træværket, og gæsterne havde generelt godt fat i kampen op mod pausen.
Det ændrede sig to minutter inde i anden halvleg, hvor værterne udlignede til 1-1.

- Med lidt held havde vi bragt os foran med 2-0 op mod pausen – blandt andet havde Dennis Juelsgaard et par fine frisparksforsøg – men i stedet udlignede de ret hurtigt efter pausen, og så faldt vores humør og niveau, sagde en afklaret og fattet Claus Christiansen.
Nedrykningen har luret igennem længere tid, og nu er det altså en kendsgerning.
- Vi indledte nervøst og krampagtigt, vores presspil hang ikke sammen, og efter deres udligning satsede vi mere og mere, hvilket selvfølgelig gav FA 2000 gode muligheder på omstillinger. Alligevel fik vi en kæmpe chance i de sidste sekunder, en scoring havde naturligvis ikke reddet os, men så havde vi været med frem til sidste spillerunde.

Claus Christiansen fandt en smule trøst i, at RIF-mandskabet endnu engang præsterede fornuftigt defensivt, for det bliver nu engang lettere at hente point, hvis der ikke lukkes fire-fem mål ind.
- På den måde har vi stabiliseret os, men det var desværre for sent, sagde Claus Christiansen, som kender opgaven i den kommende sæson.
- Den hedder oprykning, og så må vi se, hvilken pulje vi havner i med den nye struktur, sagde RIF-cheftræneren.

Han kalder til første træning efter ferien den 20. juli, og turneringen indledes midt i august