Ringkøbing IF henter Martin Egelund fra Esbjerg fB

Når Ringkøbing IF møder ind til første træning efter sommerferien den 15. juli, så bliver det med en ny angriber i truppen, da klubben har hentet 20-årige Martin Egelund ind på en et-årig kontrakt.

Martin Egelund skrev i 2016 under på en tre-årig kontrakt med Esbjerg fB, hvor de første to år blev brugt på Esbjerg fB’s U19-hold, og det sidste år blev brugt i førsteholdstruppen, inden han i vinters blev lejet ud til Skive IK, der som bekendt rykkede op i 1. Division.

Kontrakten med Esbjerg fB udløb her til sommer, og dermed har det åbnet muligheden for et skifte til Ringkøbing IF, og det er sportschef Jens Nielsen meget tilfreds med.

”Vi har været på jagt efter en angriber med mål i støvlerne, og det tror vi, vi er lykkedes med her. Martin er hurtig, afslutningsstærk og generelt godt teknisk skolet igennem Esbjerg fB’s talentafdeling. Vores primære opgave for at lykkedes med ham, er, at vi giver ham selvtillid og tryghed i form af kampe, og så skal vi nok få Martins kvaliteter at se, så vi er rigtig glade,” lyder det fra Jens Nielsen.

Martin Egelund glæder sig også selv over at skulle spille i Ringkøbing IF efter sommerferien, og det sker blandt andet efter anbefaling fra flere nuværende og tidligere spillere i klubben.

”Jeg er gode venner med både Nikolaj Pape Sørensen, Jonas Magnussen og Matias Thorup, og de har kun rigtig gode ting at sige om Ringkøbing IF, og det var positivt for mig. Jeg har også snakket lidt med Mikkel Jakobsen, som jeg har spillet meget imod i ungdomsårene,” forklarer Martin Egelund, der har vægtet spilletid højt i sit valg af Ringkøbing IF som klub.

”Jeg var i Skive i et halvt år, og selvom det var et fint ophold, så fik jeg ikke så meget spilletid, som jeg havde håbet. Jeg er 20 år og vil have fast spilletid, og det tror jeg, Ringkøbing IF kan tilbyde mig, så det er det helt rigtige valg,” siger han, inden han fortæller lidt om, hvad fansene kan forvente, og hvad han selv håber på, der sker det næste års tid.

”Jeg er en teknisk dygtig spiller, der gerne vil lave mål. Jeg har god fart og et godt skud, synes jeg selv. Jeg vil gerne kunne lide at spille fodbold igen, for det er ikke det fedeste at sidde på bænken i min alder, og så vil jeg gerne lave en masse mål og sørge for en god placering i rækken,” lyder det fra Martin Egelund.

Martin Egelund har faktisk tidligere scoret imod Ringkøbing IF. Det skete to gange, da Esbjerg fB’s U19 mandskab besejrede holdet i en træningskamp tilbage i januar 2018, og den målnæse glæder vi os at se i Ringkøbing IF.

Foto: Esbjerg fB