Ringkøbing IF henter Jacob Jay Andersen hjem

Cheftræner Nicolai Wael har fået endnu et kort til sin offensiv, da Ringkøbing IF har skrevet en to-årig kontrakt med holdets tidligere topscorer Jacob Jay Andersen.

Jacob Jay Andersen var senest i Ringkøbing IF tilbage i sæsonen 2017/2018, hvor han scorede 17 mål i 29 kampe i 2. Division.

Den præstation skabte interesse om angriberen, der som den første Ringkøbing IF-spiller nogensinde blev solgt. Det blev han til Egersunds IK i Norge, ligesom han også har været et smut forbi Island, men nu er angriberen altså tilbage i det vestjyske, og det skaber glæder i Ringkøbing IF.

”Vi har først og fremmest lavet en kontrakt med Jay, fordi han er klubbens notoriske topscorer, og det er på banen, han absolut primært skal præstere. Men derudover kender vi Jay som en utrolig seriøs spiller, der ofte selvtræner med afslutninger før og efter træningspas,” fortæller sportschef Jens Nielsen, der glæder sig over at kunne give det videre til nogle af ungdomsholdene, da Jacob Jay Andersen bliver angrebstræner for disse.

”Vi synes, det kunne være oplagt at give videre til vores angribere i ungdomsafdelingen, således at Jay fremover står for ugentlige afslutninger med spillere fra U15, U17 og U19. Den opgave har han været meget interesseret i og nikket ja til, og vi er ret sikre på, at han bliver den perfekte rollemodel også i den henseende,” forklarer Jens Nielsen.

Jacob Jay Andersen glæder sig også selv over at være tilbage i Ringkøbing IF, hvor han tidligere har nydt stor succes.

”Det kom lidt pudsigt, da jeg blev skadet på Island og fik ophævet min kontrakt. Jeg var egentlig glad for at være udenlands, men så kontaktede Jens mig. Det overvejede jeg meget, og jeg vidste, at hvis jeg skulle spille 2. Division i Danmark, så var Ringkøbing eneste mulighed. Her er hele pakken rigtig god, og jeg kan sagtens komme til udlandet igen, så det var egentlig meget enkelt i sidste ende,” forklarer angriberen, der også glæder sig til at blive angrebstræner for nogle af ungdomsholdene.

”Da Jens fremlagde den mulighed, tænkte jeg, at det ville være rimelig naturligt for mig. Jeg elsker at lave mål, og hvorfor ikke give den mulighed videre til nogle af de yngre spillere i klubben? Det synes jeg aldrig, man kan være for fin til, og det glæder jeg mig meget til.

Jacob Jay Andersen har spillet 105 kampe for Ringkøbing IF og står noteret for 60 scoringer i den blåhvide-trøje.