RIF-spillere blev målt, vejet og testet i Vesterhavs-Hallen

2020 har på mange måder været et underligt år.

Covid-19 vendte det meste på hovedet, og pandemien, som fortsat holder verden i et jerngreb, er blandt andet skyld i, at Ringkøbing IF’s bedste spillere fik skubbet årets tre sidste kampe til begyndelsen af næste år.

Fredag eftermiddag og aften var truppen samlet i små Coronavenlige grupper i Vesterhavs-Hallen, hvor de skulle testes, og missionen er, at spillerne står skarpt, når sæsonen atter går i gang kort efter nytår.

- Efter planen skydes forårssæsonen i gang langt tidligere end normalt, så derfor forsøger vi at optimere mulighederne for at være på 100 procent, når første kamp spilles den 20. februar, fortalte Claus Christiansen, som overværede testen af spillerne.

- Håbet er blandt andet at motivere spillerne frem mod den mørke tid, så de kommer tilbage i en bedre forfatning end tidligere år. Der er nemlig ikke tid til at løfte spillernes fysiske niveau, når vi er presset tidsmæssigt, sagde Claus Christiansen.

Han erkender, at han ikke har den store ekspertviden på de fysiske tests, og derfor er han glad for at have fysioterapeut Jimmi Azam med som en del af den faste stab i klubben.

- Jimmi er meget tæt på spillerne, og testen her byder på masser af fodboldrelaterede løb og spring, så jeg er tilfreds med, at vi får denne fine mulighed udført af kompetente folk, sagde Claus Christiansen.

Endnu har han ikke det totale overblik over truppens sammensætning efter jul, men sikkert er det, at Ragnar Leósson rejser tilbage til Island sammen med sin familie.

Til gengæld kan RIF-cheftræneren se frem til at byde velkommen til tre ”nye” spillere.

- Kasper Thomsen, Andreas Jespersen og Christian Abildgaard har alle døjet med skader i det meste af min tid i klubben, så dem ser jeg meget frem til at byde velkommen tilbage i truppen. Reelt er der tale om tre nye spillere, og det passer fint sammen med mine ambitioner om at råde over flere spillere i den bedste trup, sagde Claus Christiansen, som ligeledes håber på tilgang af mere rutinerede kræfter.

- Jeg bakker i den grad op om strategien med en base af unge, vestjyske spillere, og det ser flot ud lige nu, men det er også vigtigt, at der findes rutinerede topspillere, som de unge kan læne sig op ad, som Claus Christiansen pointerede, inden han løftede lidt af sløret for, hvad den kommende tid uden danmarksseriefodbold skal gå med.

- Vi skal se fodbold og scoute lidt, men med Covid-19 er det ikke let at planlægge langt frem. Vi tager det løbende, og hvis der nu åbnes for træning igen efter den 23. november, tager vi måske lidt fodboldtræning. Nu ser vi – vi må tage det ad hoc, sagde Claus Christiansen.