RIF Hjerteklub er et fremragende initiativ

Først og fremmest handler det om at møde de mange, gode fodboldvenner fra tiden i Ringkøbing IF igen, og Peter Arndal Lauritzen håber, at han med sit medlemskab af RIF Hjerteklub kan være med til at skabe en tradition, hvor dejlige minder og røverhistorier får ny næring.

- RIF Hjerteklub er et fremragende initiativ, som jeg selvfølgelig bakker op om. Vi elskede klubben, klubhuset og alle folkene i og omkring RIF, husker Peter Arndal Lauritzen om de magiske år som ungdomsspiller i klubben.

Han var en del af den talentfulde årgang 72, som sammen med 73’erne spillede i Mesterrækken, men det var også to årgange, som dystede mod hinanden.

Indendørs fodbold var dengang meget større end i dag, og begge årgange havde stærke hold, som ofte mødtes i finalerunder til de forskellige stævner.

- Vi lykkedes også med at blive nummer to til DM, og det var dengang, Thomas Thorninger stadig var en del af vores hold/klubben, siger Peter Arndal Lauritzen.

I dag bor han i Vejlby ved Århus, hvor den lokale klub for ham er VSK Århus, og det var den klub, som dengang hed Skovbakken, der var modstanderen i Peter Arndal Lauritzens debutkamp på RIF’s bedste seniormandskab.

- Jeg var kun ynglingespiller, og vi vandt min debutkamp med 1-0 – som jeg husker det, scorede Søren Behrmann sejrsmålet.

Weekenden efter var der lokalopgør mod Spjald, her leverede den lokale avis en optaktsartikel, hvor et billede af ham viste RIF-sweeperen i selskab med en kost.

- Det betød, at jeg skulle være med til at feje Spjald af banen, men det var en sølle kost, for vi tabte med 3-0, fortæller Peter Arndal Lauritzen.

For ham står turene til Dana Cup som noget helt specielt, og i 1986 returnerede RIF-mandskabet til Vestjylland med en tredjeplads.

- Sammenholdet var helt unikt, og det blev blandt andet skabt på disse ture. På samme måde var det med udebaneturene, hvor vi kørte i bussen Valborg – det duftede lidt af professionelle forhold.

I en periode stod Peter Arndal Lauritzen sammen med Søren Mortensen bag Fodboldfest i Ringkøbing – et arrangement hvor årgang 72 og 73 udkæmpede ”drabelige” opgør i de syv år, Fodboldfesten blev afviklet på anlægget i Ringkøbing.

Det centrale var dog gensynet, sammenholdet og de gode minder, og der er nok ingen tvivl om, at Peter Arndal Lauritzen, hvis han støder ind i en enkelt 73’er via RIF Hjerteklub, får en melding eller to om, hvordan det samlede regnskab endte i opgørene mellem de to stærke RIF-årgange.