RIF-formand: Vi forhaster os ikke

Mandag eftermiddag offentliggjorde sportschef Jens Nielsen sin afgang fra Ringkøbing IF.

I alt 19 år blev det til som cheftræner, og de seneste syv år som sportschef, men fremadrettet ønsker han at prioritere sin fritid anderledes, hvilket formand Peder Sørensen begræder, men samtidig udviser stor forståelse for.

- Først og fremmest vil jeg på klubbens vegne gerne takke Jens for det kæmpestore stykke arbejde, han har udført for Ringkøbing IF. Over næsten to årtier har han lagt utallige timer i vores klub, så det er forståeligt, at Jens nu ønsker at prioritere fritiden anderledes, siger Peder Sørensen.

Et farvel til en så central og mangeårig figur i den sportslige ledelse, skaber naturligvis flere spørgsmål, men som Peder Sørensen siger, bruger ledelsen den tid, der skal til, for at finde den rette løsning til fremtiden.

- Vi går straks i gang, og så må vi se, om vi fortsætter med en ny sportschef, eller vi skal udvikle andre områder i stedet. Den proces kommer naturligvis til at foregå i tæt dialog med vores stærke trænerteam, forklarer RIF-formanden.

Jens Nielsen fortsætter sit arbejde resten af året, selv om kampaktiviteten er til at overse på grund af Covid-19 - de resterende tre kampe er skubbet til begyndelsen af 2021.

- Vi kommer med sikkerhed ikke til at træffe en forhastet beslutning, og det kan sagtens tage lidt tid, inden vi beslutter os. Ender det med en ny sportschef, kigger vi efter en person, som fodboldfagligt er stærk, og så skal vedkommende have erfaring og et stort netværk, siger Peder Sørensen, inden han tilføjer noget væsentligt på vegne af ledelsen:

- I Ringkøbing IF er holdånd, hårdt arbejde og ærlighed værdier, vi sætter utrolig højt, og disse værdier skal en eventuel ny sportschef dele med os.

Efter sommerens nedrykning fra 2. division har Ringkøbing IF igangsat en ny og langsigtet strategi, hvor talentudvikling og spillere med vestjyske rødder er kernen, og det ændrer sig ikke med Jens Nielsens afgang.

- Spillere, trænerstab og ledelse er enige om strategien, men det betyder ikke, at Ringkøbing IF mister sin ambitiøse tilgang. Vi arbejder benhårdt på at bringe divisionsfodbold tilbage til Vestjylland på sigt, men udvikling tager tid, så tålmodighed er en dyd for os alle i denne tid, understreger Peder Sørensen, som tilføjer, at Ringkøbing IF ønsker at være en fast bestanddel af dansk divisionsfodbold.

- Vi sigter ikke mod en tilværelse som elevatorhold, og derfor forsøger vi med vores strategi at skabe grundlaget for, at vi opfylder vores ambitioner på en god, sund og bæredygtig måde. Vi er overbeviste om, at vores nuværende unge mandskab har den fornødne kvalitet på den lange bane, og hvis vi står sammen i Vestjylland, er vi sikre på, det igen bliver muligt at præsentere divisionsfodbold i vores område af landet, siger RIF-formanden, som sammen med Torben Dahl står for dialogen med trænerteamet og truppen, indtil den nye organisation er på plads.