Offensive kvaliteter venter på Ringkøbing IF

Når Ringkøbing IF søndag eftermiddag løber på banen til mødet med Kolding Boldklub, er det en kamp, hvor gæsterne skal forsøge at revanchere sig fra nederlaget til B 1913 hjemme på Green Arena.

Et opgør hvor RIF-mandskabet aldrig lykkedes med at åbne fynboernes kompakte defensiv, og cheftræner Claus Christiansen har i ugens løb derfor fokuseret en del på offensiven.

- Kolding Boldklub spiller samme system som B 1913, så på den måde kan kampen komme til at ligne det, vi mødte sidst. Kolding-mandskabet har flere offensive kompetencer, mens de efter min vurdering er til at tale med i den modsatte ende af banen, siger Claus Christiansen.

Ringkøbing IF har i sæsonens første syv kampe indkasseret ni mål, og det placerer klubben på en tredjeplads over færrest indkasserede mål.

- Det fortæller to ting - dels at vi har et stærkt, defensivt fundament, som ikke giver mange chancer fra sig, men det er også fortællingen om, at vi scorer for lidt, for med ni indkasserede mål burde vi selvfølgelig have hentet flere point end tilfældet er, siger Claus Christiansen.

I løbet af ugen er B 1913-kampen gennemgået og analyseret grundigt via Arne Linnets videoanalyser, og det er ifølge Claus Christiansen værdifuldt for spillerne, når tanker og konkrete spilsituationer visualiseres på den måde.

- Spillerne blev en smule frustrerede over, at de havde svært ved at finde offensive rum mod B 1913, men videoanalyserne viste, at der faktisk var plads, men vi udnyttede den bare ikke.

RIF-cheftræneren er bevidst om, hvad der skal til, hvis pladsen i modstandernes defensiv skal udnyttes bedre.

- Først og fremmest skal vi være bedre på bolden, når vi har den, og derudover skal vi præstere flere løb foran bolden. Det er noget af det, vi har arbejdet på i denne uge, siger Claus Christiansen.

Kampen mod Kolding Boldklub fløjtes i gang på søndag klokken 13.00, og opgøret spilles på Mosevejs Sportsplads i Kolding.