Ny struktur ændrer ikke noget for cheftræneren

Med et Covid-19 styret forsamlingsforbud på maksimalt fem personer, giver det ikke mening at træne fodbold - især ikke når det handler om 11-mands fodbold.

Og det gør det hos Ringkøbing IF, hvor klubbens bedste spillere i øjeblikket bliver testet hårdt i forhold til både selvdisciplin og tålmodighed.

Siden den fine 2-0 sejr hos Marienlyst den 24. oktober 2020, har danmarksserie-truppen som alle andre været lammet af Covid-19. Under normale omstændigheder ville træningen allerede være i gang på nuværende tidspunkt, men pandemien fortsætter med at blokere.

- Det er jo uhensigtsmæssigt at træne med så lille et antal spillere, og desuden er klubben også lukket ned frem til den 7. februar. Man kan håbe, at der derefter åbnes lidt op, for eksempel så vi kan træne i grupper af 10, men det må tiden vise, siger Ringkøbing IF's cheftræner Claus Christiansen.

Indtil videre står RIF-mandskabet til at genoptage turneringen den 28. marts, hvor Tarup/Paarup gæster Green Arena, og det er der ifølge Claus Christiansen ikke ændret på.

- Ikke endnu i hvert fald. Der er jo ikke så meget at gøre ved det, vi må bare følge udviklingen tæt, og jeg håber virkelig, at spillerne bevarer motivationen i deres selvtræning, for det bliver af stor værdi, når vi skal i gang igen, siger cheftræneren.

Han arbejder nu uden sportschef Jens Nielsen ved sin side, men det ændrer ikke så meget i forhold til det arbejde, han udfører.

- Jeg er træner og ikke manager. For mig er arbejdet ude på banen med spillerne og den øvrige stab det primære - sådan bliver det også fremadrettet.

Jens Nielsens mange opgaver som sportschef uddelegeres indtil videre på de eksisterende personer omkring holdet - og Claus Christiansen tager også sin del, mens Arne Linnet for eksempel fokuserer på scouting-delen. Derudover træder Peder Sørensen og Torben Dahl fra bestyrelsen ind i mere aktive roller omkring DS-truppen.

Der er dog ikke udsigt til de store bevægelser i den nuværende trup - i hvert fald ikke når det kommer til eventuelle forstærkninger udefra.

- Vi har haft snakke med spændende spillere, men uden mulighed for at træne er vi ikke en særlig attraktiv klub netop nu - specielt ikke for spillere fra en højere hylde, erkender Claus Christiansen, som indtil videre har en plan om at gennemføre fire træningskampe inden den planlagte forårspremiere i slutningen af marts.

En plan som Covid-19 forhåbentlig accepterer og godkender.