Nicolai Wael vender tilbage til Ringkøbing IF

Ringkøbing IF’s nye sportschef kender klubben indgående.

48-årige Nicolai Wael blev i slutningen af 2015 ansat som cheftræner – en rolle han havde frem til sommeren 2020 – og nu vender han tilbage i en ny rolle som sportschef.

Hvilket han glæder sig til.

- Jeg har prøvet mange forskellige ting inden for fodbold, og jeg ser frem til at prøve en ny rolle, hvor vi i fællesskab skal forsøge at bygge videre på det fine fundament, som allerede er på plads i klubben, siger Nicolai Wael, der til daglig er ansat hos Onecollection, som er en stor og loyal samarbejdspartner for RIF.

Nicolai Wael afløser Jens Nielsen, som efter mange år takkede af i slutningen af 2020, og netop de to havde med RIF-sportschefens ord et fantastisk samarbejde.

- Jeg havde stor gavn af Jens i min tid som cheftræner i klubben, og jeg håber, at jeg på samme måde kan blive en konstruktiv sparringspartner for cheftræner Claus Christiansen og resten af staben. Det er i hvert fald min ambition, og jeg ser det som en vildt spændende opgave, siger Nicolai Wael.

Cheftræner Claus Christiansen modtager udnævnelsen af en ny sportschef med stor glæde, og han ser frem til det kommende samarbejde.

- Siden Jens stoppede, har jeg savnet en sportschef, så det bliver godt. Nicolai har via sine mange år i topfodbold et stort netværk, og det skal vi forsøge at udnytte til gavn for Ringkøbing IF, siger Claus Christiansen, som drillende siger, at han et par gange har slået Nicolai Waels hold ud af pokalturneringen.

- Vel at mærke mens jeg var træner for laverede rangerende hold end Nicolais, understreger Claus Christiansen smilende.

Siden Jens Nielsens afgang har formand Peder Sørensen og bestyrelsesmedlem Torben Dahl varetaget sportschef-opgaverne i samarbejde med trænerstaben – dels på grund af økonomi og situationen med Corona – men også for at lave en grundig research af potentielle kandidater til stillingen som sportschef.

- Rollen som sportschef er jo ikke vores spidskompetence, så vi er glade for, at Nicolai har påtaget sig opgaven, og i ham får vi en faglig stærk og fodboldkyndig mand, som ydermere har et stort netværk, siger Peder Sørensen, som kalder ansættelsen af Nicolai Wael for en væsentlig, sportslig opgradering.

Peder Sørensen fortæller i samme ombæring, at klubben i forårssæsonen har valgt at trække klubbens bedste U19-mandskab for at rykke endnu et talentfuldt kuld af unge, lokale spillere op i seniortruppen.

- Der venter os et heftigt kampprogram, og vi har allerede set mange beviser på, at de unge spillere præsterer flot, men efter sommerferien er vi klar med U19-fodbold igen, og det falder fint i tråd med, at vi på samme tidspunkt lancerer en elitesatsning for klubbens mange, unge spillere – et tiltag som Nicolai Wael også får stor indflydelse på, siger Peder Sørensen, som slår fast, at klubbens U19 Liga 3-mandskab naturligvis fortsætter uændret.

For Nicolai Wael er de mange unge spillere med lokale rødder grundstammen i fremtidens RIF.

- For en klub som vores er det vigtigt med lokale spillere, også i forhold til vores mange, loyale fans og samarbejdspartnere, så den del skal være på plads. Vores opgave på sigt bliver at lave endnu flere dygtige spillere, som hurtigere bliver klar til førsteholdsfodbold på seniorniveau, siger Nicolai Wael, som i fremtidens arbejde også gerne ser udviklingen af en rød tråd i arbejdet med de ældste ungdomsårgange og klubbens seniorafdeling.

- Det gør overgangen fra ungdomsfodbold til seniorfodbold lettere for spillerne, så det er også noget, vi fokuserer på i de kommende år.

RIF-sportschefen understreger, at tålmodighed bliver et omdrejningspunkt for det kommende arbejde, og han vil ikke afvise, at der kommer enkelte spillere til udefra.

- Men det skal være spillere, som løfter os som klub, og de skal rumme de værdier, som RIF er bygget på. I første omgang ser jeg frem til at blive en sparringspartner, som trænerstaben forhåbentligt får glæde af, siger Nicolai Wael, som tilføjer, at jobbet som sportschef ikke betyder store revolutioner fra i morgen.

- Vi skal ikke forvente, at busser med kvalitetsspillere triller ind på Fasers Led flere gange om ugen, fordi jeg tiltræder som sportschef, men jeg glæder mig til at komme i gang med at udvikle klubben – potentiale og opbakning er der masser af, slår Nicolai Wael fast.

Blå bog
Nicolai Wael
48 år
Ansat hos Onecollection i Ringkøbing
Trænerkarriere: Sønderjyske, Vejle Boldklub, FC Fredericia og Ringkøbing IF
Spillerkarriere: KB, B 1903, FC København, Næstved B., Lyngby B., Vejle Boldklub, OB, Silkeborg IF og Sønderjyske
Landsholdskarriere: 16 ungdomslandskampe for Danmark