Nicolai Wael: Spillerne kom tilbage i fin forfatning

Selv om hverdagen endnu ikke ligner sig selv efter den lange og ufrivillige Corona-pause, så er Ringkøbing IF-spillerne tilbage på træningsbanen, og der er både stor glæde og motivation at spore i truppen – det gælder også hos cheftræner Nicolai Wael.
- Det har på alle måder været en underlig periode med stor uvished. Corona viste sig at være langt mere alvorlig, end de fleste af os først troede, så nu glæder vi os helt vildt til at komme i gang med at spille fodbold igen, siger cheftræner Nicolai Wael.

I de første uger trænede truppen i mindre grupper, spillerne klæder stadig om hjemmefra, men forude venter seks intense kampe, hvor Ringkøbing IF skal forsvare sin divisionsstatus.
- Vi når kun tre holdtræninger, så det er selvfølgelig lidt specielt, og det efterlader også lidt usikkerhed i forhold til, hvordan vi ser ud i kamp, hvilket dog gælder for alle hold. Spillerne kender heldigvis hinanden godt, relationerne er på plads, så vi håber, at fundamentet er solidt nok, siger Nicolai Wael, som også glæder sig til at se, hvilken forfatning lørdagens modstander fra Hillerød møder frem i.
- Vi skal på en lang udebanetur, men vi glæder os helt vildt. Vi har fået en god mulighed for at redde os, og den jagter vi selvfølgelig med alt det, vi har, lover cheftræneren.

Han glæder sig over, at spillerne er returneret i en fin forfatning, og dermed er basen god til de kommende opgaver.
- Spillerne ser godt ud og træner godt, bedre end når de vender tilbage efter vinterpausen, men måske hænger det også en smule sammen med, at caféer, værtshuse og diskoteker ligeledes har haft lukket i samme periode, siger cheftræneren grinende.
Han er overbevist om, at vi ikke endnu har et samlet overblik over de generelle konsekvenser for fodbolden, men selvfølgelig påvirker Corona-krisen dansk fodbold fra Superligaen og hele vejen ned. Både nu og på længere sigt, mener Nicolai Wael.

Ringkøbing IF’s cheftræner er personligt meget tilfreds med, at der atter er udsigt til fodbold, da han til sommer stopper efter fire år i klubben.
- Det havde været en lidt flad afslutning uden flere kampe, og nu får jeg en mulighed for at sætte et forhåbentligt godt og flot punktum efter fire dejlige år i klubben.
Forude venter der seks kampe mod hold fra det østlige Danmark, og det bliver en spændende udfordring ifølge Nicolai Wael.
- Vi kommer til at møde teknisk gode hold, så det skal vi være klar til at håndtere, og det samme skal vi med et meget komprimeret kampprogram med flere ture over Storebælt. Også på hverdage.

Stort set hele truppen er klar til at kæmpe for fortsat divisionsstatus – dog er Dennis Juelsgaard og Victor Dawa fortsat på sidelinjen.
- Det taktiske sidder der hos spillerne, så vi kan arbejde mere målrettet med andre facetter af spillet – blandt andet skal vi gerne score flere mål end hidtil, siger Nicolai Wael, som selv har udnyttet Corona-pausen til at skrue op for sit civile arbejde hos Onecollection/House of Finn Juhl.
Nu venter der igen fodboldmæssige opgaver også – den første alvorlige af slagsen kommer på lørdag, hvor Ringkøbing IF drager til Hillerød, og opgøret fløjtes i gang klokken 15.00.