Nicolai Wael: "Spillerne er vendt tilbage i en fin forfatning"

Forberedelserne forud for forårets kampe er i fuld gang, og spillerne i Ringkøbing IF har bådet været på spinningscyklen i ROFI-Centret og på kunstgræsset på Aage Esbjerg Arena de sidste to uger. 

Det er sket efter en velfortjent juleferie, og selvom der nok er blevet indtaget en del julemad, så er spillerne dukket op i fin form.

”Lige umiddelbart er spillerne vendt tilbage i en fin forfatning. Den første uge tog vi det lidt stille og roligt, men i denne uge er vi begyndt at gøre træningen lidt hårdere og tilføre lidt løb. Der er selvfølgelig nogle, der er vendt tilbage i bedre form end andre, men det er efterhånden en tradition. Det er som det plejer, men det ser fornuftigt ud, og spillerne skal nok være i den rette form til marts,” forsikrer cheftræner Nicolai Wael med et smil på læben. 

Med lidt under to måneder til årets første 2. Divisionskamp er der masser af tid til at gå i dybden med flere ting, og i Ringkøbing IF er det offensiven, der skal fokuseres på.

”En stor del af vores efterår blev brugt på vores defensive organisation på grund af den start vi fik. Det gjorde, at vi ikke fik arbejdet lige så meget med den offensive del og spillet på den sidste tredjedel af banen, så det vil vi gerne arbejde mere på. I efteråret blev vi lidt for direkte og utålmodige med bolden på den sidste tredjedel, og der skal vi blive meget bedre og spille mulighederne større,” siger cheftræneren.

Han håber samtidig også, at flere spillere kan fortsætte med at tage store skridt i deres udvikling i foråret, og det drejer sig blandt andet om to af de lokale spillere. 

”Simon Vesterbæk håber jeg kan blive ved med at bygge på sin udvikling. Han havde et rigtig stærkt efterår, og det bliver meget spændende at følge med i foråret også. Lauge Olesen håber jeg også, at vi kommer til at se mere til. Han kan spille mange positioner, er utrolig arbejdsom og har evnerne til det. Derudover glæder vi os selvfølgelig også til at få Gloire Ruitkanga tilbage efter sin slemme skade, og han kan blive en utrolig vigtig spiller for os, ligesom Jesper Lange forhåbentlig kan bygge videre på sit efterår,” fortæller Nicolai Wael. 

Flere af de spiller får muligheden for at vise sig frem i årets første træningskamp på lørdag, hvor turen går til Lyseng, men det bliver en kamp, hvor det vigtigste er minutter i benene til mange spillere.

”Vi tager så mange med som muligt til Lyseng, så alle kan få lidt minutter i benene. Nogle er stadig på ferie, nogle er ikke klar til kamp, og vi har nogle prøvespillere, vi gerne vil se an. Det handler om at bygge videre på nogle ting fra efteråret, men det er lidt for tidligt på året til at have et fokus på specifikke ting. Det vigtigste er det lidt dødsyge svar, nemlig at det gælder om at få nogle kilometer i benene,” siger Nicolai Wael.

Opgøret mellem IF Lyseng – Ringkøbing IF fløjtes i gang klokken 13:15 i det aarhusianske.