Nicolai Wael: "Kan se mig selv være længe i Ringkøbing IF"

Når Ringkøbing IF’s opgør i Skive bliver fløjtet i gang lørdag eftermiddag, så runder cheftræner Nicolai Wael officielt kamp nummer 100 i spidsen for det vestjyske mandskab.

Det er en flot præstation i sig selv, men cheftræneren kan sagtens se sig være i klubben i flere år endnu.

”Jeg kan godt se mig selv være længe i Ringkøbing IF, fordi der hele tiden sker noget nyt for mig, og det er hele tiden en ny trup, man arbejder med. Så længe klubben er så ambitiøs, som den er, og har de målsætninger, den har, så er der også hele tiden muligheder for at blive ved med at flytte på tingene, og det er rigtig fedt,” forklarer Nicolai Wael.

Når han direkte bliver spurgt, hvad han godt kunne tænke sig, der var sket i klubben, hvis han om tre år rundede 200 kampe i spidsen for Ringkøbing IF, og her nævner han da et par ting.

”Så håber jeg selvfølgelig, at vi har rykket på mange ting. Det kunne være en enkelt dag i ugen, hvor vi træner tidligere, hvilket selvfølgelig kræver, at vi køber spillerne fri fra arbejde, for det bliver nogle lange dage for dem, når de samtidig har været på arbejde otte timer inden, de kommer ind til træning,” siger Nicolai Wael, der generelt gerne vil bygge på i hele klubben.

”Det handler jo egentlig bare om at bygge på. Ikke kun på 2. Division, men også for andetholdet, U19, U17 og hele vejen ned, så vi kommer endnu længere talentmæssigt. Der er sket rigtig mange positive ting, og der bliver rykket på mange parametre. Det er ikke kun førsteholdet, der har haft succes i den periode, jeg har været i klubben. Det har været et gennemgående tema i hele klubben, og det skal vi bygge videre på,” siger han.

Et af de steder man kunne bygge videre på, er stadionprojektet, hvor der blandt andet har været snak om kunstgræs på Green Arena.

”Der er selvfølgelig delte meninger om kunstgræs på stadion, men det ville skabe nogle gode rammer for hele klubben. Man kan træne godt hele året, og det ville åbne muligheden for at afholde kamp-dage på Green Arena, hvor U17, U19, 2. Division, Jyllandsserien og Kvindeserien alle kunne spille samme dag, og det ville skabe nogle rigtig gode rammer. Så længe de folk, der arbejder med tingene lige nu, fortsætter, så er jeg 100 procent sikker på, at vi nok skal få flyttet tingene yderligere,” lyder det fortrøstningsfuldt fra cheftræneren.

Inden for kridtstregerne håber Nicolai Wael også på at kunne holde på flere af sine profiler i længere tid.

”Hvis nu Andrés Lope ikke var blevet skadet, og vi kunne have fastholdt Jonas Magnussen, Jacob Jay Andersen og Christian Nissen, så havde vi også stået med et mere fyldigt hold i dag, og så havde stillingen også set anderledes ud,” forsikrer han, inden han dog kan se det positive i det.

”Men med et lille smil på læben kan jeg selvfølgelig være glad over, at der er en lille forskel til de største hold, for så betyder det også, at jeg kan presse klubben lidt mere i forhold til at genere lidt mere økonomi, så vi kan fastholde og hente nye spillere,” siger han med et stort smil.

Næste opgave for Nicolai Wael og spillertruppen er altså på lørdag, hvor holdet skal møde topholdet fra Skive IK.