Nicolai Wael før Dalum IF: "Vi bliver tvunget til at ryste posen"

I morgen skal Ringkøbing IF en tur til det sydvestlige Odense for at møde Dalum IF, og selvom Ringkøbing IF har fået en sløj start på sæsonen, så er humøret stadig intakt i truppen, selvom cheftræner Nicolai Wael er kommet på overarbejde.

”Lige nu arbejder vi på at finde den bedste konstellation for hele holdet, og der er det selvfølgelig vigtigt, hvad vi råder over af spillere. Der er vi kommet lidt på overarbejde – både offensivt og defensivt – for at finde den rette konstellation. Humøret er heldigvis stadig rigtig fint, og vi har trænet godt, men vi er godt klar over, at vi skal have marginalerne over på vores side, for det er en svær tid lige nu,” forklarer han.

Den svære resultatmæssig start er desværre kun blevet værre for Ringkøbing IF, der til kampen i Dalum må undvære fem spillere med skader – heraf fire på den centrale midtbane – og det giver nogle taktiske kvaler for Nicolai Wael.

”Med fire centrale midtbanespiller ude med skader, så siger det sig selv, at uanset om vi spiller på den ene eller den anden måde, så er vi presset. Vi vil gerne have en god base og gode relationer, men det er jo skudt til månen, for nogle kommer til at spille på uvante positioner. Når man er i vores situation, skal man nogle gange ryste posen, og det bliver vi så sandelig tvunget til i Dalum,” siger cheftræneren.

Han beskriver morgendagens modstander som et offensivt hold, der kan være svært at læse, og derfor kan det godt blive en taktisk præget kamp for Ringkøbing IF.

”Dalum er et fremadrettet og offensivt tænkende hold, der laver mange mål. Det kan være lidt svært at læse dem, men vi har mødt Dalum nogle gange og spillet tætte kampe med en sejr til hver. Det bliver måske ikke en så taktisk præget kamp for Dalum, fordi de er så offensive, men det gør det for os, hvor vi skal bestå vores prøve, hvis vi møder modgang i opgøret,” forklarer Nicolai Wael.

Med tanke på Dalum IF’s stærke offensiv så bliver et af de vigtigste aspekter i morgendagens opgør også, at holdet får lukket af bagtil, men det ved Nicolai Wael også bliver en stor udfordring.

”Det, der er afgørende for os, er, at vi får sat proppen i. Der er blevet scoret i alle kampe imod os bortset fra Jammerbugt. Vi har ikke problemer med at lave chancer, men vi har problemer med at udnytte dem, og så må vi ikke lukke så mange mål ind samtidig. Derfor skal vi simpelthen have lukket af bagtil, men det bliver svært, for Dalum har scoret masser af mål i denne sæson, men vi er klar til den udfordring,” siger cheftræneren til slut.

Morgendagens opgør imod Dalum IF fløjtes i gang på Lars R. Jacobsen Park klokken 14:00 og kan følges på Facebook, høres via Radio Max og ses live på Ekstra Bladet+.