Nicolai Wael før 100-kamps-jubilæum: "Det er gået stærkt"

100 kampe i spidsen for Ringkøbing IF.

Det er den milepæl, Nicolai Wael runder på lørdag, hvor holdet skal en tur til Skive, og selv er han da lidt overrasket over, hvor hurtigt det er gået.

”Jeg synes, det er gået stærkt. Jeg synes ikke lige, at det er 100 kampe siden. Det lyder sgu til, at man har været her i rigtig mange år, men det har selvfølgelig også været tre år og et par måneder,” siger cheftræneren med et grin.

Nicolai Wael kom til klubben tilbage i 2016, hvor holdet befandt sig i den kedelige del af Danmarksserien, men holdet havde potentiale til mere, og det kunne han godt lide.

”Jeg kunne se, det var en meget ambitiøs klub. Det var en klub, der havde nogle planer, visioner og målsætninger, og så havde den også mulighederne for at kunne føre de ting ud i livet. Man spillede måske i Danmarksserien, da jeg kom, men derfor var man ikke en Danmarksserie-klub. Det er stadig de samme præmisser og betingelser, jeg arbejder under i dag, som da vi var i Danmarksserien,” forklarer han.

Og han fortryder ikke, at han tog skridtet til Ringkøbing IF, hvor det kun er gået en vej siden ansættelsen.

”For mig har det været fantastisk. Der er blevet gjort det, som man snakkede om, da jeg i sin tid blev ansat. Hvis vi tager det sportslige, så er det faktisk også bare gået fremad med oprykning til 2. Division i min første hele sæson, og derefter er det blevet til Oprykningsspil i 2. Division to sæsoner i træk,” fortæller Nicolai Wael, der dog erkender, at der stadig er et stykke vej i Oprykningsspillet.

”Vi har stadig en bid vej i Oprykningsspillet, men det var vi også bevidste om, så det kommer ikke bag på os. Os der er omkring det sportslige forsøger selvfølgelig altid at forstærke holdet, men vi er også en klub, hvor vi er et mellemled for nogle spillere og et springbræt for andre spillere,” erkender han.

På trods af det synes han dog, at klubben i hans tid har haft en slagkraftig trup, men der skal bygges på.

”Jeg synes hele tiden, vi har været dygtige til at få lavet en slagkraftig trup – i hvert fald i forhold til grundspillet, og så kan vi godt se, hvad der skal til i forhold til Oprykningsspillet. Der skal vi have bygget på,” forklarer cheftræneren.

I morgen kan du læse mere om Nicolai Waels tanker om at gå fra fuldtids- til deltidstræner, og hvad det har krævet.