Nicolai Wael: "Cheftræner på deltid har været meget lærerigt"

På lørdag runder cheftræner Nicolai Wael kamp nummer 100 i spidsen for Ringkøbing IF, når holdet skal møde rækkens tophold fra Skive.

Inden Nicolai Wael kom til Ringkøbing IF havde han været fuldtidstræner i både Vejle Boldklub og FC Fredericia, men med skiftet til Ringkøbing IF stod det lige pludselig kun på fodbold på deltid, men det har været med til at udvikle ham som træner.

”Jeg vidste godt, da jeg kom hertil, at der var nogle kompromisser, som jeg skulle være afklaret med som træner. For det første kom jeg ikke til at træne lige så meget, som jeg gjorde før, så man havde måske kun den halve tid til at træne de ting, man gerne ville, men det har været med til at udvikle mig som træner,” fortæller Nicolai Wael.

Dermed indebar jobbet i Ringkøbing IF nogle lidt andre ting, end han var vant til, men han faldt hurtigt til i den nye jobbeskrivelse, som har været meget lærerrig for ham.

”Jeg har altid været meget fleksibel som træner og lyttet til spillerne, og derfor tror jeg også, at jeg er faldet hurtigt ind i de forskellige vilkår, der har været, hvor nogle af spillerne for eksempel træner mindre på grund af deres arbejde. Det har faktisk været meget lærerrigt for mig – også fordi det er på et helt andet menneskeligt plan, at man skal arbejde med nogle spillere, hvor i mine tidligere jobs var spillerne jo nærmest bare ansat til at skulle gøre, hvad jeg sagde og rette sig ind under det,” forklarer cheftræneren.

Og det faktum, at spillerne havde arbejde ved siden af fodbolden, betød selvfølgelig også, at cheftræneren også skulle have det. Og det var da lidt underligt for én, der havde levet af fodbolden i så mange år.

”I starten var jeg selvfølgelig skeptisk. Det er klart, at når man har levet af fodbold siden man var 17 år og ikke har skulle tænke på andet end at spille fodbold. Men det har været rigtigt positivt for mig – også rent menneskeligt at man udvikler nogle andre sider af sig selv, som man måske har skubbet i baggrunden i mange år, fordi det kun har været fodbold, man har tænkt på,” siger han og understreger, at han er glad for, at det endte med et job hos Onecollection.

"At det så lige kunne blive over hos Ivan i Onecollection, det er jeg utrolig glad for i dag, fordi hvis jeg ikke skulle være i fodboldklubben en dag, så er det stadig et sted, jeg meget gerne vil fortsætte, for jeg er rigtig glad for at være der. De er meget sportsinteresseret, så er der altid noget sport at snakke om, når man møder ind mandag morgen, og det kan jeg godt li’,” siger cheftræneren med et stort smil.

Du kan læse med igen i morgen, hvor Nicolai Wael sætter ord på, hvad han håber fremtiden bringer i Ringkøbing IF.