Morgentræning for klubbens største talenter

Efter sommerferien skal de tidligt op, de unge fodboldtalenter i RIF, for her lancerer klubben nemlig morgentræning én gang om ugen under ledelse af sportschef og tidligere førsteholdstræner Nicolai Wael.

Konkret træner RIF-talenterne fra klokken 7.00 til 8.00, efterfølgende er der fælles morgenmad i klubhuset, og så er spillerne tilbage på deres respektive uddannelsessteder klokken 9.00.

- Vi glæder os over, at både gymnasiet og handelsskolen i Ringkøbing bakker op om projektet, og på sigt er det selvfølgelig muligt at integrere andre uddannelsesinstitutioner, siger RIF-formand Peder Sørensen.

Både han og bestyrelseskollega Torben Dahl kalder tiltaget naturligt i forhold til klubbens strategi om at fokusere på udviklingen af talenter fra hele regionen, og der er store forventninger til morgentræningen.

- Vi ønsker at styrke udviklingen af egenproducerede talenter, og vi har en målsætning om at få Vestjyllands bedste set up for ambitiøse fodboldtalenter, understreger Torben Dahl, og han garanterer, at der også bliver investeret i satsningen.

- I Nicolai Wael tilknytter vi en særdeles kompetent mand både fodboldfagligt og menneskeligt, og vi sikrer os ligeledes, at spillerne prioriterer skolegangen først, selv om der nu tilbydes morgentræning. Derfor indgår parterne også en kontrakt, når vi skal i gang, og heri fremgår det, at uddannelsesdelen kommer før fodbold, siger Torben Dahl.

For Nicolai Wael, der er nyudnævnt sportschef i RIF, bliver der tale om et comeback til træningsbanen, og han ser frem til at arbejde med de mange unge talenter, som klubben råder over netop nu.

- Morgentræningen skal ses som udtryk for et ønske om øget træningsmængde for de unge spillere, og det er svært at presse ind om eftermiddag, når de også skal passe deres respektive uddannelser, siger Nicolai Wael, som afviser, at tiltaget betyder, at klubben aldrig igen henter spillere udefra.

- Det kommer vi til, men vi ønsker at se så mange som muligt af vores egne talenter på førsteholdet, og hvis vi skal lykkes med det, kræver det øget træningsmængde. Springet fra ungdomsfodbold til førsteholdet er stort, og vi skal forberede talenterne så godt som muligt. Det kan morgentræningen blandt andet være med til, siger Nicolai Wael.