Mikkel Jakobsen: "Overgangen til seniorfodbold har været rigtig fin"

Et af de nye ansigter i Ringkøbing IF’s trup i sommers var Mikkel Jakobsen, der tog turen fra FC Midtjyllands ungdomsafdeling, og efter et halvt år i klubben kan han nu se tilbage på det, han selv kalder en rigtig fin overgang fra ungdomsspiller til seniorspiller. 

”Jeg synes, overgangen fra ungdomsspiller til seniorspiller har været rigtig fin. Selvfølgelig er der ting, man skal lære, men det synes jeg også, jeg har lært i mit første halvår som seniorspiller. Samtidig har klubben og truppen og hjulpet mig godt på vej. Der er altid godt humør i omklædningsrummet, hvilket gør det til et rart sted at være,” fortæller Mikkel Jakobsen.

Han kan også se tilbage på et overstået efterår, som han selv deler op i tre dele.

”Jeg synes personligt, at det har været et fint efterår, som har været lidt tredelt.  De første fire kampe fik jeg meget spilletid, hvorefter det blev til en del indhop, men her til sidst blev det så fire kampe fra start igen. Så alt i alt har det været et fint efterår, men det er klart, at jeg ville selvfølgelig gerne have spillet hver gang og været mere kampafgørende,” forklarer offensivspilleren, der også er fint tilfreds med holdets resultater efter en sløj start på sæsonen. 

”Det er klart, at når man starter med at tabe fem kampe i træk, så ser det sort ud. Der var jeg også bange for, at det blev et virkeligt slemt efterår, men vi ændret nogle ting i vores spil, som gør, at vi ligger der, hvor vi gør nu. Og efter vores dårlige start må en 6. plads betegnes som godkendt,” siger Mikkel Jakobsen. 

Adspurgt om hvor han gerne ser forbedringer til foråret, er offensivspilleren ikke i tvivl; holdet skal være bedre på bolden. 

”Hvis jeg skulle sige en ting, vi kan forbedre, ville jeg sige vores offensive spil med bolden. Jeg synes, vi har fået en rigtig god base, hvad angår vores forsvarsspil, og det har også resulteret i, at vi ikke lukker så mange mål ind mere. Derfor mener jeg også, at vi har den ro og kvalitet i holdet, der skal til for at spille lidt mere fodbold, end vi fik gjort i nogle af kampene i efteråret,” fortæller han. 

I efteråret spillede Mikkel Jakobsen 16 kampe, hvor det blev til to scoringer og to oplæg.