Mere hårdt arbejde venter på Frederiksberg

Når Ringkøbing IF indtager Frederiksberg i hovedstaden onsdag aften for at møde FA 2000, bliver det endnu en skæbnekamp for vestjyderne.

Med 2-1 sejren i Slagelse meldte RIF-mandskabet sig for alvor ind i overlevelseskampen igen i 2. division, og cheftræner Claus Christiansen både håber og tror, at selvtilliden får betydning.

- Vi skal selvfølgelig profitere af vores sejr på Harboe Arena, men vi er ikke europamestre endnu. Ydmyghed og stenhårdt arbejde fra alle mand bliver igen centralt for os, som han siger.

Han er igen udfordret mandskabsmæssigt, da både Nikolaj Pape og Jesper Dalsgaard er ude på grund af karantæne, men til gengæld vender Lennard Lauridsen og Sunday Odeh tilbage til truppen.

- Vi er i en situation, hvor vi kun skal fokusere på os selv. Det er ude af vores hænder, så vores vigtigste opgave bliver at skaffe seks point, og så må vi se, om det rækker i sidste ende.

Han har efter en dybere analyse af kampen i Slagelse med tilfredshed noteret sig, at RIF-mandskabet havde flere spillere med i sine opstillinger, og det var ligeledes glædeligt, at organisationen holdt i alle 90 minutter.

- Det holder vi fast i, og så skal vi erobre flere bolde højere på banen, for onsdag møder vi et hold, som forsvarer sig godt på kunstgræsset på Frederiksberg. Det er et oprykkerhold, som har sikret sig endnu en sæson i 2. division, og det vidner om kvalitet, selv om de har tabt de to seneste kampe, siger Claus Christiansen.

Han har udtaget følgende trup til kampen: Mads Petersen, Simon Brogaard, Klaus Moesgaard, Magnus Merrild, Sunday Odeh, Mads Dahl Overgaard, Mikkel Kjeldstrup, Johannes Paustian, Jules Youmeni, Lauge Olesen, Lennard Lauridsen, Johan Søndergaard Larsen, Glorie Rutikanga, Martin Egelund, Jacob Andersen, Ragnar Leósson og Dennis Juelsgård.

Opgøret på Frederiksberg fløjtes i gang onsdag aften klokken 19.00, og Ringkøbing IF’s hovedsponsor, Ringkjøbing Landbobank, sørger for gratis entré samt en fadøl til hver af de første 50 RIF-fans, som møder frem til kampen – og det sker via den tidligere RIF’er, Jacob Hedegaard Christensen, som i dag er afdelingsdirektør i bankens afdeling i København.

En meget flot gestus – og endnu en grund til at møde op og støtte Ringkøbing IF’s kamp for endnu en sæson i 2. division.