Marcos Ugarte stopper i Ringkøbing IF

Efter et enkelt år stopper spansk-amerikaneren Marcos Ugarte i Ringkøbing IF, da midtbanespilleren gerne vil være tættere på sin familie i USA. 

Marcos Ugarte, der har kontraktudløb ved årsskiftet, kom til Ringkøbing IF efter en slem skade, og han er taknemlig for, at holdet hentede ham ind.

”Først og fremmest vil jeg gerne takke Nicolai, Allan, Jens og Finn for at give mig muligheden for at spille for klubben. Hvis ikke de tog en chance på mig, så er jeg ikke sikker på, at jeg ville spille fodbold i dag. Dernæst en tak til mine holdkammerater. De tog imod mig med åbne arme, og selvom jeg var langt hjemmefra, så sørgede de for, at jeg følte mig komfortabel,” forklarer Marcos Ugarte.

Marcos Ugarte havde da også en lidt skadesplaget start på sin tid i klubben, men i efteråret blev det til 12 kampe, hvor han også blev nomineret til månedens bedste spiller en enkelt gang, og han kommer til at savne atomsfæren i Ringkøbing IF. 

”Der skal også lyde en stor tak til fansene. I løbet af min tid i 2. Division og Ringkøbing IF har det stået klart, at Green Arena er det bedste sted at spille i rækken. Banen er god, men det er miljøet, der virkelig gør det specielt, og det er nok det, jeg vil savne mest ved at spille i klubben,” siger han.

Han sender samtidig en tyk streg under respekten, han har for trænerteamet i Ringkøbing IF, og det bliver hårdt at sige farvel til klubben. 

”I forhold til Nicolai og Allan har jeg aldrig mødt mere forstående og omsorgsfulde trænere i min fodboldkarriere. Når jeg kæmpede med fysiske skavanker tænkte de altid på mig først. Deres vision og fodboldfilosofi er samtidig nøjagtig, som jeg selv ser spillet, så det bliver virkelig hårdt at forlade klubben,” fortæller Marcos Ugarte, inden han også understreger, at han tror, der er store ting i vente for klubben. 

”Med noget tid er jeg sikker på, at Nicolai og Allan vil føre klubben op i 1. Division. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Og jeg skal nok være den første til at ønske hele holdet tillykke, når det sker,” siger han med et stort smil på læben. 

Vi håber så sandelig, at Marcos for ret, og derudover vil vi gerne takke ham for den gode indsats i klubben, og vi sender vores største anbefalinger over på den anden side af Atlanten. 

Marcos Ugarte nåede 16 kampe i RIF-trøjen.