Mads Petersen: "Vi skal kigge indad og arbejde stenhårdt"

Ringkøbing IF har fået en hård start på sæsonen, hvor man stadig er på jagt efter den første sejr.

Det har naturligvis ramt holdet en smule mentalt, men nu skal der arbejdes stenhårdt, så man kan få lov til at smage sejrens sødme igen.

”Vi er hårdt ramt mentalt – selvfølgelig er vi det – alt andet ville være mærkeligt, ellers går man ikke nok op i det. Det vigtigste er, at vi står sammen nu. Og det lyder måske som en gammel sang, men jeg synes, det er så små ting, der afgør det for os. Vi bliver straffet usandsynligt hårdt for vores fejl, og vi har samtidig intet held i sprøjten for tiden. Vi skal alle kigge indad og arbejde stenhårdt – det er det eneste, vi kan gøre. Taktisk er der ikke meget at ændre, for det er bestemt ikke dét, der gør, at vi taber kampe,” forklarer anfører Mads Petersen

Som anfører for holdet har Mads Petersen også et ansvar for at lede holdet frem, og det ansvar tager han gerne på sig

”Jeg må først og fremmest ikke panikke, og det gør jeg heller ikke. Men frustration kan mærkes, og det kom også til udtryk i pausen imod Aarhus Fremad. Der var et uheldigt optrin fra min side, som jeg senere undskyldte til alle spillerne for. Det er slet ikke det, vi har brug for – og bestemt ikke fra mig. Lige nu handler det om at samle drengene og få et smil på, for jeg er ikke et sekund i tvivl om, at en sejr kan sætte noget rigtig godt i gang. Folk har nok også set, hvordan vi til tider har kørt modstanderne rundt på banen, men har manglet skarpheden i felterne til sidst, så vi skal alle have tålmodighed,” lyder det fra målmanden.

Han understreger også, at der er ekstra meget brug for tilskuerne lige nu, og at holdet glæder sig til at spille foran dem på Green Arena igen.

”Humøret er da ikke det bedste – bestemt ikke. Men vi peger ikke fingre af hinanden. Vi er enige om, at det er sammen, vi kommer videre, og det skal gerne komme til udtryk til træning og i kamp. Det er lang tid siden, vi har vundet en kamp, og vi savner alle sammen følelsen. Derudover er der selvfølgelig ekstra meget brug for tilskuerne nu. Vi har brug for den positive opbakning fra lægterne, som vi altid møder, og den ser vi frem til på søndag igen,” siger Mads Petersen.

Og netop på søndag gælder det VSK Aarhus, som Ringkøbing IF faktisk har mødt på Green Arena tidligere i denne sæson. Den kamp tabte man godt nok 0-1 i Sydbank Pokalen, men derfor kan holdet nu stadig bruge den kamp til noget.

”Pokalkampen hjælper os helt sikkert i forberedelserne til søndagens kamp. VSK Aarhus er et godt hold, som vandt på et fantastisk langskudsmål sidst. Vi spillede egentlig en god kamp, men igen manglede skarpheden. Får vi gang i det, så er jeg ikke i tvivl om, at der er tre point om hjørnet. Vi skal simpelthen bare stoppe med at servere målene for modstanderen,” lyder det fra målmanden.

Søndagens opgør imod VSK Aarhus fløjtes i gang klokken 14:00 på Green Arena og kan naturligvis følges på Facebook.

Derudover håber vi på at kunne livestreme opgøret via Ekstra Bladet+, hvor vi er i fuld gang med at tjekke nyt udstyr efter problemer med dette i starten af sæsonen.