Mads Petersen: "Kolding er klare oprykningsfavoritter"

Ringkøbing IF’s målmand og anfører, Mads Petersen, runder på fredag sin kamp nummer 100 for klubben, og det sker i en periode, hvor han måske spiller sit bedste fodbold i sine lidt over tre år i Ringkøbing IF. 

Sæsonen startede ellers lidt hårdt for målmanden, hvor der blev lukket 12 mål ind i de første tre kampe, men en mentalitetsændring hos holdet har vendt skuden.

”Der kom lidt en mental ændring i forhold til, at vi ikke var så langt fremme, som vi havde håbet på, da vi startede, så vi lavede nogle ting om, og der har min egen rolle også ændret sig til at snakke med spillerne individuelt - før, under og efter kampen – hvor jeg, med den rutine jeg nu engang har i forhold til de unge, kan fortælle hvad de skal gøre bedre eller anderledes til næste gang, og det har hjulpet rigtig meget. Det handlede lidt om, at vi skulle prøve at få lukket af og skabe et fundament, og det synes jeg virkelig, vi har gjort med de få mål, vi har lukket ind siden de første tre kampe.,” fortæller målmanden. 

Og Ringkøbing IF fik vendt skuden i en sådan grad, at man gik otte kampe uden nederlag, men i sidste uge endte holdet så med at tabe mod Jammerbugt, og hvis man vil have point med hjem fra Kolding på fredag, så skal spillet forbedres. 

”På et tidspunkt skulle der også komme et fald. Når man ikke har tabt i otte kampe i streg, og man har vundet syv af dem, så vil der komme et fald desværre, og det kom så i Jammerbugt. Jeg synes der var lyspunkter i 2. halvleg i Jammerbugt – især de sidste 25 minutter, hvor vi spillede fint – og det giver os troen på, at vi kan få point med hjem på fredag, men det kræver en bedre indsats i samtlige 90 minutter i Kolding,” erkender Mads Petersen. 

Og opgøret mod Kolding IF bliver rigtig svært. Holdet ligger nummer et og har endnu ikke tabt en kamp, og derfor skal Ringkøbing IF blandt andet være utrolig skarpe i begge felter, hvis man skal gøre sig forhåbninger om point.

”Kolding er klare oprykningsfavoritter. De har fået tilført rigtig mange penge og har dermed kunne holde fast i nogle af deres dygtigste spillere på kontrakter. De er godt trænet, og de har et generelt højt niveau spiller for spiller. Selvom de rammer bundniveauet, så er de stadig sindssyg svære at spille score mod. Vi skal helt klart være bedre på bolden end mod Jammerbugt og være godt organiseret og være knivskarpe i begge felter. Det var vi ikke i sidste kampe, og det bliver vi simpelthen nødt til mod Kolding, hvis vi skal have point,” siger Mads Petersen til slut. 

Opgøret mellem Kolding IF – Ringkøbing IF fløjtes i gang fredag klokken 19:00 i Kolding. 

Kampen kan følges på Facebook eller Radio Max, ligesom den kan ses live via følgende link: https://mycujoo.tv/video/kolding?id=23385.