Mads Petersen: "Jeg glæder mig til at komme i gang"

Tre ugers opstart og to træningskampe er overstået, og i morgen starter sæsonen for Ringkøbing IF, når man hjemme på Green Arena tager imod Jammerbugt FC i det første opgør i 2. Division.

Og opstarten i Ringkøbing IF har været udmærket, fortæller holdets målmand og anfører, Mads Petersen, der godt ved, at det bliver en hård sæson i år.

”Der er blevet gået til den til træning, og alle har leveret rigtig fint. Vi har haft løbetest, og vi har en igen senere, hvor vi forhåbentlig kan se, at vi rykker os formmæssigt. Vi har haft nogle afgange og tilgange, så det er vigtigt for os, at vi styrker sammenholdet i truppen, især fordi det bliver en hård sæson ligesom sidste år. Vi skal være 10-15 procent skarpere, end da vi startede sæsonen sidste år,” fortæller Mads Petersen, der hentyder til de tre nederlag i træk, som sidste sæson blev startet ud med.

Hvor holdet helt præcis står henne, er svært for målmanden at sige, og derfor glæder han sig til sæsonens første kamp.

”Vi har fået hentet nogle dygtige spillere ind, som helt sikkert bliver gode for os. Ragnar kommer med erfaring, og Martin og Klaus kommer med noget power. Jeg føler egentlig, at vi står fint, men det siger alle hold, og der er jo ingen af os, der er rigtig ved det, før den første kampe er spillet. Det er svært at måle noget før den, så jeg glæder mig meget til at komme i gang,” forklarer han.

Sæsonens første modstander er som sagt Jammerbugt FC, og det er et hold, Ringkøbing IF kender rigtig godt, og samtidig kan Green Arena være udslagsgivende.

”Vi kommer til at møde et rigtig, rigtig godt hold. De er dygtige på bolden, laver få fejl, og vi har det altid svært imod dem, men det er også altid tætte kamp. De kommer med en masse power og er et rigtig godt hold, men vi har også godt chancer for et godt resultat. Det er rigtig vigtigt for os, at vi starter på hjemmebane. Der er mange ubekendte før en ny sæson, men hjemmebanen er altid den samme, så det er et stort plus, at vi starter hjemme på Green Arena,” siger kaptajnen.

Foruden hjemmebanefordelen er der dog også mange andre ting, som Mads Petersen forudser som vigtige, hvis Ringkøbing IF skal starte sæsonen med et godt resultat.

”Vi skal være kloge og gode på bolden, som vi ikke må miste dumme steder. Vi skal holde bolden i egne rækker og forsvare os med den. Derudover skal vi tage de chancer, der byder sig. Vi har haft tendenser til at ville trille bolden over stregen, men når muligheden byder sig, så skal vi tage den og afslutte vores angreb og trykke af. Vi skal selvfølgelig også være skarpe i begge felter, som altid er nøglen til point, og det er utrolig vigtigt at komme ud af den første kamp med point på kontoen,” lyder det til sidst fra målmanden.

Morgendagens opgør imod Jammerbugt FC fløjtes i gang klokken 19:00 på Green Arena, hvor kamppartneren Ringkjøbing Landbobank blandt andet sørger for gratis is til alle besøgende i pausen.

Opgøret kan også følges på Facebook eller ses live via Ekstra Bladet+.