Lokale spillere fortsætter i Ringkøbing IF

Det kan ofte ses som en selvfølgelighed, at de lokale spillere tørner ud for Ringkøbing IF sæson efter sæson. 

Sådan er det dog ikke, og derfor er vi også glade for at kunne fortælle, at en stor skare af lokale spillere fortsætter i klubben i foråret.

Esben Lund-Nielsen og Daniel ’Buller’ Kristensen er godt nok fraværende fra april, da de skal ud at rejse, men ellers har Anders Vestergaard Larsen, Emil Albrecthsen, Kasper Lauridsen, Jeppe Solgaard, Andreas Jespersen, Kasper Møller Thomsen, Lauge Olesen, Simon Vesterbæk, Mathias Overmark, Martin Ebbensgaard og Jacob Sandal alle givet tilsagn til, at de fortsætter i klubben. 

Det er en stor skare af spillere, og derfor vækker det naturligvis også glæde hos klubbens sportschef, Jens Nielsen. 

”Nu skal vi jo også på træningslejr i Tyrkiet på 5-stjernet hotel med all inclusive, så mon ikke det lokker,” griner Jens Nielsen. ”Nej, det er faktisk den væsentligste årsag til, at vi kan begå os på dette niveau. Vores hold skal helst som minimum bestå af 40-50% fra egne ungdomsrækker og lokalområdet, og i efteråret gik 43,80% af alle spilleminutter til spillere, der havde spillet ungdomsfodbold i klubben, så det er ganske tilfredsstillende.”

Jens Nielsen understreger også vigtigheden for Ringkøbing IF, at tilskuerne kan spejle sig i de lokale spillere.

”For os er det vigtigt, at tilskuerne på lægterne, sponsorerne og vores egne ungdomsspillere kan nikke genkendende til mange af førsteholdets aktører. Nogle, der genkendes i bybilledet, arbejdslivet, stopper op ved fodboldsnak, hilser på de små fodboldpurke som gode rollemodeller og spottes ved diverse arrangementer. Det er alt sammen med til at øge interessen for at komme i gang med at spille fodbold,” forklarer han. 

Samtidig er de lokale spillere også med til at sikre kontinuitet på holdet, og det er aldeles vigtigt for et hold som Ringkøbing IF. 

”Dernæst er mange af de lokale spillere med til at bevare en vis kontinuitet på holdet – det er spillere, der sæson efter sæson stiller op og er med til at sikre os mod alt for stor udskiftning, så vi kan bygge videre fra en god basis,” siger Jens Nielsen, der også erkender, at det er økonomisk nødvendigt, og at de flotte tal derfor også gør ham stolt. 

”Og endelig er det økonomisk også nødvendigt, hvis man vil spille på divisions niveau. Den erkendelse er de fleste enige om, men desværre også langt fra at opfylde. Derfor kan vi kun være stolte af, at vi i disse år kan efterleve det, uden at det går ud over kvaliteten.” 

Hvis du vil se de helt præcise tal for egenproducerede spilleminutter, så kan du følge dette link: http://www.ringkobingif.dk/partnere/lokale-spilleminutter.