Lauge Olesen: "Håber på et endeligt gennembrud"

En af de vigtigste grundpiller i Ringkøbing IF er, at klubbens lokale ungdomsspillere kan tage skridtet op fra ungdomsfodbold til førsteholdet. 

Det er en tilgang, som cheftræner Nicolai Wael har gjort stor brug af i sin tid i klubben, og derfor var det måske heller ikke så overraskende, da han i starten af året fortalte, at han håbede på, at Lauge Olesen kunne få sit endelige gennembrud på klubbens førstehold. 

Lauge Olesen havde nemlig stor andel i andetholdets flotte oprykning til Jyllandsserien, og samtidig fik han seks kampe for førsteholdet i efteråret, og han er da også glad for, at Nicolai Wael tror på ham. 

”Det er altid dejligt, at der er nogen, der tror på en. Når det så er sagt, så lægger det da også lidt pres på mig, men jeg håber selvfølgelig, at jeg kan indfri forventningerne. Jeg håber på at få et endeligt gennembrud på førsteholdet i år, men der er flere gode spillere om buddet, så det er ikke til at sige, men det er bare med at arbejde for det,” fortæller Lauge Olesen.

Han er dog selv meget bevidst om, hvad det kræver, hvis han skal have sit endelige gennembrud på førsteholdet. 

”Jeg synes, jeg skal have lagt lidt mere fysik på, og så skal jeg også have hævet mit bundniveau. Det er selvfølgelig også vigtigt, at jeg kan holde mig skadesfri, så jeg kan vise mig frem, og kan jeg holde mig skadesfri, så håber jeg på at være med inde omkring størstedelen af kampene her i foråret,” forklarer han.

Under opstarten til forårssæsonen er det også blevet til en fin portion spilletid i testkampene, og offensivspilleren har også været godt tilfreds indtil videre.

”Der har været et par fine kampe her i opstarten, og overordnet set synes jeg, at det er gået rigtig fint. Nu er jeg jo offensivspiller, og som offensivspiller bliver man altid glad for at score mål, så personligt var det rigtig dejligt at få scoret et mål i vores træningskamp i Silkeborg,” siger Lauge Olesen med et smil på læben. 

Næste test for Lauge Olesen og holdkammeraterne er på torsdag, hvor 2. Divisionskollegaerne fra Kjellerup IF kommer på besøg. 

Det opgør fløjtes i gang klokken 18:30 på Aage Esbjerg Arena.