Kvindeafdelingen i Ringkøbing IF har aldrig været bedre

Kvindeafdelingen i Ringkøbing IF har aldrig set bedre ud, end den gør i øjeblikket. 

For et par år siden var Ringkøbing IF’s bedste kvindehold godt nok tæt på at rykke ned i Serie 2, hvilket er det laveste niveau, men på kort tid har holdet spillet sig op i Kvindeserien – den tredjebedste række, hvorfor det er en pendant til 2. Division i Herrerækkerne. 

I efteråret klarede holdet endda skærene på imponerende vis og endte på en 5. plads i sin første halvsæson i Kvindeserien, hvorfor den også står på landets tredjebedste række i foråret, og det efterlader en stolt cheftræner. 

”Det er svært ikke at være stolt af pigerne, der har spillet sig i nærheden af top 30 i Danmark på så kort tid. Vi har bidt os fast i Kvinderækken og har en trup på ca. 35 spillere, hvor de 20 af dem er i nærheden af førsteholdet,” fortæller cheftræner Claus Scotwin, der dog gerne sender ros videre til andre trænere. 

”Vi har fået bygget på i den seneste tid, men der skal i den grad også lyde en stor ros til en mand som Kasper Knudsen, der var med til at gøre det mere seriøst og få bygget noget op, ligesom Ricki Osmancevic har stået for rigtig meget i pigeungdommen, og der bliver der allerede arbejdet hårdt på det næste kuld,” lyder det fra Claus Scotwin.

De flotte præstationer, som seniorholdet har leveret, har dog også krævet en lille tilvænningsperiode i landets tredjebedste række. 

”Det vi først skulle vænne os til var tempoet. Alle 11 pladser var bedre, end rækken vi kom fra, og vi har skulle være mere fysisk indstillet. Den sidste halve time i Jyllandsserien gik luften lidt af ballonen hos vores modstander, men det sker ikke i Kvindeserien. Det skal vi arbejde videre med og blive endnu bedre konditionsmæssigt,” forklarer han.

Og selvom kvinde-seniorholdet netop har sikret sig sin bedste placering i klubbens historie, så bliver der bestemt ikke hvilet på laurbærrene eller forventningerne. 

”Mine forventninger er, at vi vil i top 4. Det er altid sjovere at have et udgangspunkt med at kigge opad. Det kan ændre sig løbende, men mentalt er det sjovere at starte med at kigge opad, så vores mål er top fire. Det kræver dog, at vi bliver bedre taktisk og teknisk, for vi møder mere velforberedte trænere og spillere end tidligere,” siger Claus Scotwin.

Men det får holdet også muligheden for fremadrettet, for der er nemlig kommet flere hænder indover kvindeafdelingen. 

”Vi har fået to unge trænere til vores andethold i form af Emil Cramon og Theis Thesbjerg Jensen. De kommer med en masse energi, og jeg glæder mig helt vildt til det samarbejde, som giver os muligheden for at gå i dybden med nogle ting, når der er flere hænder og øjne til arbejdet. Derudover har vi også en træningslejr til Barcelona i Påsken, hvilket viser det sammenhold, og den seriøsitet alle omkring holdet har,” siger en stolt cheftræner, der samtidig gerne vil sende en opfordring ud til folk. 

”Der er virkelig blevet bygget meget på holdet de sidste mange år, og der bliver spillet rigtig god fodbold, så jeg kan da kun opfordre folk til at komme ud og se noget mere kvindefodbold, for vi skal være rigtig stolte af at have et hold på dette niveau i vores by,” fortæller Claus Scotwin til sidst. 

Den opfordring kan vi kun bakke op om, og efter planen spiller kvindeholdet årets første turneringskamp den 31. marts, hvor man skal en tur til Kjellerup.