Klubbens dna skabes af gode mennesker

Ringkøbing IF har meget at takke den 23. oktober 1988 for.

Det var den dag, Bent Smidt stod på hotellet i Ringkøbing sammen med sin daværende medtræner i Ringkøbing IF, Henrik Agger, og de skulle videre.

Duoen var dog ikke enige om nattens næste skridt.

De besluttede sig for at splitte op, og Bent Smidt søgte mod Rockcaféen.

- Her blev jeg jagtet af Jette, og jeg kunne overhovedet ikke være i fred, fortæller Bent Smidt.

Ordene bliver fulgt af et skævt smil fra halinspektøren fra Vesterhavshallen, mens Jette har en enkelt tilføjelse:

- Hele historien passer – indtil det med at jagte. Det var mig, som ikke kunne være i fred.

Uanset, hvad der skete den oktober-nat i 1988, var det fantastisk for Ringkøbing IF.

Siden har Jette, Bent og parrets tre døtre, Kathrine, Louise og Mette, nemlig leveret tusindvis af frivillige arbejdstimer i og for Ringkøbing IF, både på og uden for banen, og de er ikke færdige endnu.

Det kan være vanskeligt at beskrive et miljø eller en ånd, for hvad er det, der eksempelvis gør en fodboldklub til noget specielt?

I tilfældet Ringkøbing IF dukker familien Beltoft Smidt Olesen med garanti op, hvis forsøget gøres.

Vi sidder en søndag formiddag i klubhuset ved Green Arena, det er kampdag, og familiemedlemmerne hilser på skift ud i lokalet.

De har en travl eftermiddag foran sig – først Ringkøbing IF mod B 1913 på Green Arena, derefter serie 2-lokalbrag i Spjald, hvor Ølstrup kommer på besøg – og i det hele taget fylder fodbold og især Ringkøbing IF meget i familien.

- Vi holder meget af at komme på Green Arena, og vi er så vidt muligt til alle kampe. Vi kender stort set alle, og det er altid hyggeligt lige at snakke lidt med folk i forbindelse med kampene, siger Mette.

Egentlig kunne fritiden bruges til så meget andet, men familien vakler ikke, når det kommer til Ringkøbing IF.

- Vi trives herude. Føler os godt tilpas, forklarer Bent, inden han uddyber:

- Det spiller bestemt også en rolle for os, at vores tre børn alle har haft mange gode og fantastiske år i klubben, siger Bent, som bakkes op af sin kone:

- Det er klart, at vi gerne vil bidrage, når vi i så mange år har haft glæde af klubben. Så det er helt naturligt for os at give noget tilbage, slår Jette fast.

Man kan selvfølgelig spørge sig selv, om ikke tilbagebetalingen er ved at være udført, men sådan tænker ingen i familien Beltoft Smidt Olesen.

- Det handler jo også om at være en del af klubben, og på den måde bidrage til, at den fungerer, siger Kathrine.

Også i privaten samler familien sig ofte om fodboldkampe på tv, men det er ifølge Bent ikke altid med fuld opmærksomhed fra døtrene.

- De sidder jo med deres telefoner hele tiden, siger han, mens døtrene gør klar til at protestere.

- Far, du snakker for meget, siger Mette.

- Fodbold skal ses live, lyder det supplerende fra Louise.

De to var sammen med Kathrine med til at flytte Ringkøbing IF fra serie 2 til Kvindeserien, men i dag spiller Mette og Louise hos århusianske ASA, hvor en oprykning fra jyllandsserien lurer på baggrund af en suveræn førsteplads med fire kampe tilbage af sæsonen.

Sammenhængskraften i familien virker lige så stærk, som familiens forhold til Ringkøbing IF, og alle er de enige om, at den hyggelige stemning i og omkring Ringkøbing IF er unik og medvirkende til, at de vedvarende holder meget af at komme på Green Arena.

Tilbage til den 23. oktober i 1988 – for på det tidspunkt havde Jette aldrig set en fodboldkamp, og der var heller ikke udsigt til, at hun skulle i gang med det – i stedet fyldte gymnastik i hendes fritid.

Det ændrede sig i mødet med Bent.

- Ja, og hun går op i fodbold, siger Bent grinende, og fortæller om dengang efter en kamp på Kings Road, hvor Jette i sine følelsers vold lod en dommer vide, at hun aldrig håbede at skulle se ham igen.

Jette smiler og ryster lettere forlegent på hovedet, men denne gang har hun ingen korrektioner til Bents fortælling – historien er god nok.

- Heldigvis kom der ikke det store drama ud af det, for dommeren svarede bare: I lige måde, fortæller Bent suppleret med nye grin.

Humør og glade smil er noget af det, familien bringer ind i Ringkøbing IF, og dertil skal lægges den enorme frivillige arbejdskraft, Jette, Kathrine, Louise, Mette og Bent har været og stadig er for Ringkøbing IF.

De er i høj grad en del af forklaringen på, at Ringkøbing IF fremstår så unik, som den gør.

FAKTABOKSE

Jette
Alder: 53 år
Bopæl: Ringkøbing
Job: Assistant hos Familieretshuset
Ringkøbing IF: Ansvar for kontingent. Passer kiosk på Green Arena. Passer kiosk i klubhuset. Sekretær for bestyrelsen. Tidligere mangeårig holdleder i pigeafdelingen. Blandt meget andet.

Bent
Alder: 61 år
Bopæl: Ringkøbing
Job: Halinspektør Vesterhavshallen
Ringkøbing IF: Tidligere mangeårig ungdoms- og seniortræner i RIF. Tidligere ungdomskoordinator i RIF.

Kathrine
Alder: 25 år
Bopæl: Ringkøbing
Job: Revisor
Ringkøbing IF: Kasserer i Ringkøbing IF. Har tidligere spillet i Ringkøbing IF i mange år. Trofast tilskuer. Tidligere træner for et handicap-hold i RIF.

Louise
Alder: 23 år
Bopæl: Århus
Job: Studerer til sygeplejerske
Ringkøbing IF: Spillet 19 år i Ringkøbing IF. Ansvarlig for Ringkøbing IF’s Instagram-profil. Trofast tilskuer. Tidligere træner for et handicap-hold i RIF.

Mette
Alder: 23 år
Bopæl: Århus
Job: Studerer Branding og Management
Ringkøbing IF: Spillet 19 år i Ringkøbing IF. Trofast tilskuer. Tidligere træner for et pigehold i RIF.