Klare forbedringer mod VSK Århus

Onsdag aften var der regn og rusk i Holstebro til sæsonens første testkamp for Ringkøbing IF, men det var lørdag vekslet til solskin og på den pæne side af 20 grader, da RIF-mandskabet testede igen - denne gang mod VSK Århus fra 2. division.

Det var ikke kun vejret, som var bedre - det var spillet og den generelle indsats også - hvilket ikke mindst var synligt inden pausen i et opgør, som århusianerne endte med at vinde 2-0.

Cheftræner Claus Christiansen var igen tvunget til at finde alternativer, blandt andet var tre U19-spillere med i truppen, og på banen prøvede flere spillere positioner, de ikke regnede med at skulle prøve.

Det fungerede dog godt i de første 45 minutter, flere gange sad presset perfekt, hvilket gav flere omstillingsmuligheder, men gæsterne manglede den sidste kvalitet og akkuratesse i de afgørende sekvenser.

I den modsatte ende af banen imponerede unge Tobias Plauborg Jensen i midterforsvaret, hvor han i første halvleg kunne læne sig trygt op ad rutinerede Jesper Dalsgaard, og det var meget lidt, duoen gav fra sig.

Tobias Plauborg Jensen spillede hele kampen, og selv om der er forskel på U19-fodbold og seniorfodbold, leverede han en lovende indsats.

- Tobias gjorde det rigtig flot i det centrale forsvar, og jeg synes også, at Lauge Olesen præsterede fint på back-pladsen, sagde Claus Christiansen, der så to store chancer på hver sin side af pausen.

I første halvlegs døende minutter, præsterede Simon Brogaard en flot redning på et kompetent VSK-forsøg, og lige efter pausen var det så Christian Pinholt, som slap alene igennem, men offensivspilleren sparkede højt over målrammen.

I takt med udskiftninger og nye omrokeringer dalede niveauet hos RIF-mandskabet, og i anden halvleg havde gæsterne nok at gøre med at holde VSK-spillerne væk fra målet - to gange kiksede det, og vurderet på anden halvleg var 2-0 sejren til århusianerne bestemt rimelig.

Det må dog ikke devaluere RIF-spillernes positive første halvleg, og det må slet ikke fjerne fokus fra Tobias Plauborg Jensens flotte entré i den voksne fodboldverden.

- Jeg var meget glad for første halvleg, hvor vi også lykkedes med at skabe muligheder offensivt. Det er klart, at niveauet faldt i løbet af kampen, men der var klare fremskridt i både presspil og erobringsspil, sagde  RIF-cheftræneren, som på onsdag sender spillerne ud i endnu en testkamp - her gælder det Kjellerup på udebane.