Klar til test af den defensive organisation

Pokalkampe har sit eget liv.

Sådan lyder én af fodboldens floskler, og sidst på eftermiddagen tirsdag tester Ringkøbing IF, hvor sjovt pokallivet er i virkeligheden.

Vendsyssel FF fra landets næstbedste række, NordicBet Ligaen, er modstanderen på Green Arena, med kampstart klokken 17.15, og værternes cheftræner Claus Christiansen ser frem til opgøret, om end det er ikke er ugens vigtigste kamp for ham.

- Jeg prioriterer Varde-kampen på lørdag højere, og i praksis betyder det, at vi ikke tager chancer med spillere, som har lidt skavanker, fortæller RIF-cheftræneren.

Han er en realistisk mand, så han venter en svær opgave, men han er samtidig en ærgerrig mand, så Claus Christiansen sælger ikke kampen på forhånd.

- Selvfølgelig bliver det vanskeligt for os, men samtidig bliver det en både spændende og lærerig kamp for vores mange unge spillere. De får mulighed for at vurdere, hvad der skal til, hvis man har ambitioner om at spille på et højere niveau, siger Claus Christiansen, der vil bruge kampen som en form for kikkertundersøgelse af RIF-mandskabets defensive struktur.

- Vores defensive organisation kommer givetvis under maksimalt pres, for jeg fornemmer, at Vendsyssel FF kommer med hele styrken, så for os handler det om at præstere så godt som muligt, så vi kommer fra kampen med et godt resultat, siger Claus Christiansen, som udtager sin trup efter mandagens træning.