Kan I huske dengang - Ringkøbing IF rykkede op i Danmarksserien i 2010

Det er blevet torsdag, og dermed er det tid til at se tilbage i Henrik Olesens fine arkiver.

I dag hopper vi tilbage til 2010. Året hvor vuvuzelaer var det nye sort, prettyboy frisuren var på sit højeste, hvor 80 procent af alle fodboldspillere spillede med hårbånd, og så var det også året, hvor Ringkøbing IF sikrede sig oprykning til Danmarksserien.

Alle de overstående ting kunne man finde lidt syd for Randers – i Vorup for at være helt præcis – fredag den 18. juni 2010.

Det er næstsidste kamp i sæsonen, og Ringkøbing IF topper Pulje 1 i Jyllandsserien 1, men der er ikke mere end fire point ned til netop Vorup på fjerdepladsen, og da det kun er de tre øverste hold, der er sikret en plads i Danmarksserien efter sommerferien, så skal Ringkøbing IF have minimum et enkelt point i Vorup for at sikre oprykningen.

Og allerede under oplægget til kampen blev spillerne gjort opmærksom på, hvad der var på spil, da cheftræner Jens Nielsen, der havde ført Ringkøbing IF fra Serie 1 til Danmarksserien som træner fra 1994-1998, fandt en gammel trænertrøje frem, hvorpå der var et RIF-logo efterfulgt af teksten ’Danmarksserien 1996’.

”Karsten Lauridsen, der var holdleder på det tidspunkt, kiggede meget på mig, da jeg tog den på under oplægget. Jeg ville lige gøre spillerne opmærksomme på, at vi tidligere havde været i Danmarksserien. Den var lidt slidt, for jeg havde brugt den til havearbejde, men det var lige for at give dem et hint om, at det var stort, hvis vi kom op igen,” forklarer Jens Nielsen.

Selve kampen kan han ikke huske så vanvittig meget fra, men der var en masse tænding på hos begge hold. Begge hold havde flere gode muligheder, hvor værterne testede træværket, Ringkøbing IF’s Simon Kristoffersen fik annulleret et mål for offside, og Kasper Lauridsen formåede at trække et rødt kort fra bænken.

Men scoringer kom der ikke nogen af, og dermed havde Ringkøbing IF sikret sig en plads i Danmarksserien efter sommerferien.

”Det var selvfølgelig en kæmpe forløsning. Det var det mål, vi havde sat os, da vi i starten af 2010 havde startet RIF 1900, så der var en kæmpe glæde. Det betød også, at jeg kunne tillade mig at tage til bryllup ugen efter, selvom vi havde en kamp mere i sæsonen. Det var lige før Karsten Lauridsen fik ansvaret i en enkelt kamp, men jeg mener dog, at vi fandt en anden,” griner Jens Nielsen.

Glæden var også stor blandt de mange medrejsende RIF-fans og hos spillerne, hvor der i den grad var gøgl og løjer i omklædningsrummet, inden turen gik hjem til Ringkøbing, hvor folk stod klar til at tage imod holdet ude ved klubhuset.

Anders Agger og Mogens Rud havde varmet grillen op og lavede grillpølser, og så blev der ellers festet ovenpå klubhuset.

”Dengang kunne vi generelt ikke huske så meget, når vi kørte hjem i bus fra udebanekampene og da slet ikke, når vi rykkede op, så hukommelsen er da lidt shaky fra det. Men det var en fed fest, og det var inden, der blev lavet lounge, så det var lidt mere intimt deroppe, og det var selvfølgelig med til at gøre det sjovt,” forklarer Jens Nielsen, der gerne vil fremhæve en enkelt ting fra hele den sæson.

”Den sjoveste anekdote fra den sæson må være, at det var den sæson, hvor Jacob Hedegaard gjorde sig selv til sportschef. Det kom som en bombe for alle i klubben, at han blev selvudnævnt sportschef, men sådan blev det jo,” griner Jens Nielsen til sidst.

I kan nyde et par billeder herunder eller følge dette link med alle billeder fra dagen, som dog er på eget ansvar med alle de gamle frisure in mente: https://get.google.com/albumarchive/107168006216207435625/album/AF1QipN5J0p707OvWa0jGQBTYrr-zaAPpomjmtTAD5bs.